Representants de Primàries Catalunya presentant la II Convenció Nacional. Al centre en Mario Soria i la Carolina Frías, nous portaveus nacionals de l'organització.
Representants de Primàries Catalunya presentant la II Convenció Nacional. Al centre en Mario Soria i la Carolina Frías, nous portaveus nacionals de l'organització.
image_pdfimage_print

Aquest passat dijous a la tarda va començar a circular un manifest en el qual es demana al Govern de Catalunya que prengui les mesures necessàries i posi les eines oportunes perquè els ciutadans de Catalunya puguin complir les ordres de confinament total del país per protegir-se de la pandèmia del Covid-19. A hores d’ara el manifest ja supera les 100.000 signatures recollides.

L’acció té lloc després que el govern demanés al govern espanyol permís per aplicar un confinament de Catalunya i que aquest darrer li negués reiteradament aquesta possibilitat, mentre les Illes Balears ja apliquen un tancament dels ports i aeroports des de fa dos dies. En l’àmbit internacional ja hi ha molts territoris sense estat que apliquen mesures de confinament quasi total. És el cas de Califòrnia, Nova York, Baviera, Rio de Janeiro o el Tirol. També hi ha el cas d’Itàlia que des d’ahir ja aplica un confinament total, excepte pels serveis bàsics, per intentar frenar el creixement descontrolat d’infectats.

Els impulsors del manifest insten la Generalitat de Catalunya a materialitzar la seva crítica de les decisions irresponsables de l’Estat espanyol en decrets i mesures que no només confinin Catalunya, sinó que assumeixin el tancament del país, com decreten de manera responsable altres països europeus com Alemanya o Dinamarca.

 

1 COMENTARI

  1. Crec que tutom tindria que ser consien del que ens juguem ens em de queda a casa per nosaltres i per els dames

Comments are closed.