Signatura de l'acord de govern entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias | PSOE
Signatura de l'acord de govern entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias | PSOE
image_pdfimage_print

L‘esborrany que s’ha filtrat aquest matí del decret de l’estat d’alarma a Espanya que ha d’aprovar el consell de ministres del govern espanyol al llarg del dia d’avui atorga al ministre de l’interior Marlaska el control dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals de Catalunya. Això suposa una decisió unilateral del govern format pel PSOE i Podemos -autoanomenat el més progressista de la història-.

La decisió es pren el marc de la crisi a l’estat espanyol per la pandèmia del coronavirus, però també en el marc d’un teòric període de desescalament del conflicte polític entre Catalunya i Espanya en el qual el govern català ha renunciat al mandat de l’1O i a qualsevol acció unilateral a canvi d’una taula de diàleg entre govern en la qual, en teoria, s’ha d’acordar una solució pactada.

El govern català, que ahir va expressar la necessitat de fer un confinament total de Catalunya i que va demanar al govern espanyol la col·laboració amb el tancament de les comunicacions i infraestructures que són de la seva competència, ha expressat avui el seu descontentament amb la mesura que vol prendre Espanya. El President Torra ha anunciat que s’ha posat en contacte amb el president del govern basc, Iñigo Urkullu, amb el qual han coincidit a rebutjar el confiscament de les competències dels dos governs.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

En paral·lel el govern està a l’espera de la reunió de presidents autonòmics, que havia de tenir lloc avui, però s’ha retardat a demà. El President Torra ha ofert tota la seva col·laboració amb l’estat espanyol insistint que cal el confinament de Catalunya.

1 COMENTARI

  1. El Deep state español repeteix la tàctica dels atemptats de Barcelona, però amb una variació. Llavors va desaparèixer per a que els catalans , impotents, demanessin ajud al papa Estat després del desastre. Els mossos ho van impedir.

    Ara permet el contagi massiu (desastre) i immediatament pren el control absolut de la situació per a aparèixer com a salvador i que els catalanets retornin a l’espanyolitat.

Comments are closed.