image_pdfimage_print

En el web d’Independentistes d’Esquerra ja s’hi pot trobar la declaració fundacional i les ponències organitzativa i política de la nova associació política. Els documents fundacionals i ideari se sotmetran a debat obert en línia fins al proper dia 24 de març. Posteriorment, els tres documents hauran de ser aprovats en l’assemblea oberta del proper 29 de març.

La ponència organitzativa proposa que Independentistes d’Esquerra sigui una organització diferent a les existents, participativa, gràcies a la utilització de les eines de comunicació actuals, àgil i flexible en la seva forma de treballar. Independentistes d’Esquerra renuncia explícitament a convertir-se en un partit polític.

El document proposa que l’assemblea del 29 de març nomeni un Secretariat provisional, integrat per 21 membres, amb un mínim de 10 persones del mateix gènere. Les persones escollides no podran ostentar cap càrrec institucional. El web independentistesdesquerra.cat obrirà, el dia 16 de març, la presentació de candidatures al Secretariat provisional, que es tancarà el dia 24 del mateix mes, a les 22 hores.

Publicitat
Publicitat

Per validar la feina d’aquest Secretariat provisional es proposa la creació d’un Consell permanent, que també tindrà caràcter consultiu, format pel grup promotor del manifest que va donar origen a la convocatòria de l’assemblea oberta de 29 de març.

Independentistes d’Esquerra també ha informat que les seves línies de treball prioritàries seran en les organitzacions claus en aquesta etapa del procés: Bloc Republicà d’Alliberament Nacional, Consell per la República (especialment, en els seus Consells Locals), les principals entitats de la societat civil i, de forma molt especial, les iniciatives que incideixin en els sectors econòmics i culturals o en les accions de desobediència i resistència. Independentistes explica que vol ser l’eina aglutinadora i que doni coherència a la feina en totes aquestes institucions i organitzacions i, alhora, que promogui la coordinació permanent de les seves accions.

Pel que fa a unes possibles futures eleccions, la proposta d’Independentistes d’Esquerra és la de donar prioritat absoluta de la independència, i per tant, legitimitat, legalitat i validesa del referèndum de l’1-0, així com la proclamació de la República del 27-0. I considera necessari la formació d’una Candidatura de País, constituïda de baix a dalt, radicalment democràtica i transversal.