image_pdfimage_print

La consellera de la Presidència i portaveu de Govern, Meritxell Budó, ha presidit la cloenda aquest divendres de l’Assemblea General de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) on ha recordat que “la mobilització i el diàleg van de la mà” i que és compatible “parlar i alhora reivindicar”. En aquest sentit ha assegurat que el Govern de Catalunya sempre ha estat un “ferm defensor del diàleg. El Parlament s’ha pronunciat reiteradament i els presidents dels governs de la Generalitat han fet crides reiterades a resoldre el conflicte polític amb el diàleg. És inacceptable que se’ns vulgui fer passar pels intolerants, pels que ens neguem a seure i parlar”. Per això, Budó ha volgut deixar palès que “la Mesa de diàleg no pot ser l’excusa per a la desmobilització o per diluir els plantejaments que hem defensat fins avui”. I ha insistit en la necessitat de “poder parlar de tot” com l’autodeterminació, amnistia, fi de la repressió i la recuperació de les llibertats i dels drets socials i polítics.

Per això, Meritxell Budó ha considerat molt importants les dues campanyes que han engegat des de l’AMI i l’Assemblea de Càrrecs Electes. “Després de la pressió exercida amb l’Spain, Sit and Talk. Ara toca fer arribar als electes de tot l’Estat i d’arreu del món la situació que vivim a Catalunya de vulneració de drets i llibertats amb la campanya Catalonia Democracy In Danger” i seguir “fent pressió púbica des de l’Assemblea d’Electes de Catalunya perquè la taula bilateral entre el Govern i l’Estat sigui efectiva i obtingui resultats amb l’Spain, Sit and Move”.

El paper de l’AMI i l’Assemblea de Càrrecs electes ha estat “clau en el procés” com també “el paper del món local del nostre país a l’hora de donar la veu a la ciutadania i incorporant les diferents sensibilitats d’un moviment que és necessàriament divers perquè és transversal” perquè “ens voldrien apàtics i resignats. Però no ho han aconseguit”. En aquest sentit, Budó ha fet una crida “al compromís, la coordinació i la unitat” de la societat civil “organitzada i activa” per resistir els embats contra l’independentisme que “no afluixa”. Per exemple, “amb la nova causa que es vol obrir contra el president Puigdemont o els recursos constants de la fiscalia als permisos penitenciaris i a l’aplicació del 100.2” “no cal que us digui res del Tribunal Constitucional o el Consejo General del Poder Judicial. Òrgans corromputs i corruptes, parcials i antidemocràtics. Òrgans, absolutament, polititzats pels partits espanyols”, ha exposat davant l’auditori la consellera.

Publicitat
Publicitat

Prèviament, la consellera Budó ha visitat l’Ajuntament de Valls on s’ha reunit amb l’alcaldessa de ciutat, Dolors Farré, amb qui ha fet un recorregut per diversos indrets del centre històric com la plaça del Museu Casteller, la plaça de l’Oli, la Biblioteca Carles Cardó i el passeig dels Caputxins.