image_pdfimage_print

Ja es pot consultar la predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web www.meteo.cat. Aquesta predicció no pretén fer un pronòstic diari del temps, sinó que intenta determinar si la situació meteorològica dels mesos vinents serà l’habitual per l’època o bé s’apartarà dels patrons normals.

D’una banda, es poden consultar els mapes d’anomalia de temperatura, que posen de manifest les àrees on es preveu que la temperatura sigui més baixa (tons blaus, valors negatius) o més alta (tons vermells, valors positius) respecte a l’habitual per l’època de l’any.

D’altra banda, els mapes d’anomalia de precipitació permeten visualitzar on s’espera menys precipitació respecte a la mitjana (tons vermells, valors negatius) i on se n’espera més (tons blaus, valors positius).

Publicitat
Publicitat

Els mapes s’elaboren a partir del producte de la predicció estacional del C3S (Copernicus Climate Change Service) basant-se en les dades del sistema de predicció estacional per conjunts de l’ECMWF (Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mitjà Termini).

Aquesta predicció, que s’actualitzarà el dia 14 de cada mes, es troba disponible al següent enllaç: https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat