Marta Pascal
Marta Pascal
image_pdfimage_print

‘Perdre la Por’ és el títol del nou llibre de Marta Pascal, actualment senadora per designació autonòmica, en el qual es reivindica com la cara més visible del corrent dissident dins de JxCat, en contraposició amb l’estratègia política de confrontació amb l’estat espanyol de Carles Puigdemont.

L’excoordinadora general del PDeCAT ha afirmat que dins del mateix partit hi ha gent que té por de manifestar les seves discrepàncies amb el President legítim, tal com ella ho va fer, i que això impossibilita el fet d’incorporar matisos i atreure nous simpatitzants per fer créixer la formació.

Des del novembre del 2017, un cop aplicat l’article 155 per l’executiu de Rajoy, l’aleshores coordinadora general del PDeCAT es va expressar obertament contrària a la unilateralitat i a l’aplicació del mandat popular del poble de Catalunya sorgit del referèndum de l’1 d’octubre; posició que segueix mantenint avui dia, juntament amb l’anomenat Grup de Poblet, que inclou més dirigents díscols dins l’estructura del partit, com Jordi Xuclà, Lluís Recoder o Carles Campuzano. El PDeCAT ha de fer un debat intern, afirma Pascal, en el qual es pugui discrepar sense por de la gent a l’exili o a la presó.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Pascal afirma que si aquest sector desencantat amb la direcció actual no és capaç de redreçar el rumb del partit cap a posicions més pragmàtiques, i el PDeCAT acaba acceptant els postulats maximalistes de JxCat, no descarten presentar-se amb una nova marca electoral que prendria el PNB com el referent polític a seguir, promovent un model social-liberal que defensi l’enfortiment nacional de Catalunya de forma gradual.

Aquesta nova formació recuperaria alguns dels antics dirigents de Convergència que han quedat descol·locats entre la liquidació del partit i el sacseig polític que ha provocat el procés d’autodeterminació de Catalunya, com la mateixa Marta Pascal, que és qui té més opcions de liderar aquest nou espai polític i encapçalar una eventual candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya.