image_pdfimage_print

Aquest dimarts, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha posat de relleu l’evolució de l’aeroport d’Alguaire, “que ha passat de ser una expectativa a una realitat”, i ha esdevingut “una plataforma de referència en el sud d’Europa per a la indústria aeronàutica”. Gavín ha analitzat el paper de l’aeroport com a motor industrial en una intervenció durant la jornada celebrada a PIMEC Lleida: Una oportunitat per a l’activitat industrial: l’aeroport d’Alguaire.

Dades com els 58.000 passatgers i les 30.000 operacions que l’aeroport va registrar l’any passat, així com la implantació d’activitats formatives i de manteniment de naus, avalen la progressió de la instal·lació. Les 30.000 operacions de l’any passat suposa que l’aeroport se situaria en la posició 19ena, d’un total de 49 infraestructures, de la xarxa d’Aena, per sobre d’aeroports com els de Girona o Reus.

L’empresa BAA Training ha basat a Alguaire fins a 20 aeronaus, així com un grup permanent d’uns 35 estudiants i una vintena d’instructors, a més del personal d’administració i manteniment de la companyia. A més, ha instal·lat recentment un nou simulador de vol, amb una inversió de 500.000 euros, per a la formació i la instrucció de pilots.

Publicitat
Publicitat

Així mateix, en l’àmbit de la preservació i manteniment d’aeronaus, més d’una dotzena d’aeronaus fan aquesta activitat a Alguaire: l’empresa especialitzada Servitec, que actualment fa el manteniment d’un Boing 747, que va arribar diumenge passat, i de 5 avions de la companyia aèria Icelandair, alhora que el reciclatge de dues aeronaus més, un Jumbo Boeing 747 de la companyia Wamos Air i un Airbus A330 de la companyia portuguesa TAP.

Per la seva part, la companyia Norwegian també té un servei de manteniment per les quatre aeronaus que té aparcades a la plataforma. El desenvolupament industrial de l’aeroport continuarà amb la construcció d’hangars per a les activitats de formació i preservació i manteniment, així com l’ampliació de la plataforma per a satisfer una demanda creixent.

1 COMENTARI

Comments are closed.