image_pdfimage_print

El conseller Jordi Puigneró va anunciar ahir en roda de premsa l’impuls decidit, aquest 2020, de l’Administració Digital. En aquest sentit, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública va avançar que “en les properes setmanes aprovarem un decret d’Administració Digital”. Aquest decret esdevindrà l’instrument clau per vertebrar una nova manera de prestar serveis públics i un canvi del model de relació amb la ciutadania, digital innovadora.

La despesa prevista per desplegar el decret d’administració digital és de 7’5 M€.

El decret contempla que els serveis públics, per defecte, siguin digitals, proactius i personalitzats. Amb aquesta finalitat, es crearà un nou Registre de Consentiments per fer possible la prestació dels serveis proactius i que, al mateix temps, apoderi la ciutadania en l’ús i el coneixement de les seves dades.

Publicitat
Publicitat

Per fer possible el desplegament d’aquest model, es crearà una Oficina Tècnica de Govern de la Dada així com la creació d’un Comitè d’Ètica de la Dada.

Així mateix, s’impulsaran noves maneres de treballar i un nou entorn de treball. Puigneró va anunciar una nova Oficina de suport al desplegament de noves formes de treball a l’Administració, que faciliti la implantació del treball col·laboratiu, el teletreball, i el cotreball a la Generalitat. La inversió en noves formes de treball reverteix no sols en sostenibilitat i conciliació laboral i familiar sinó que també impulsa el canvi social en el nou paradigma de les organitzacions del segle XXI.

Es dedicaran 120 milions més, cada any, a través del CTTI, en un nou entorn de treball, intensiu en les eines TIC, per transformar el lloc de treball i avançar cap a un nou treballador i treballadora públics.

En aquest sentit, el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) és una eina de digitalització de les administracions públiques catalanes. Aquest 2020 rebrà 3,2 milions d’euros més, per tal d’impulsar la transformació digital del món local. L’Escola d’Administració Pública de Catalunya comptarà amb 6,7 milions d’euros per desplegar el Pla de Formació Contínua, que abordarà també els diferents aspectes de la revolució digital en l’àmbit de l’Administració.

Catalunya, connectada amb fibra òptica

En l’àmbit de Polítiques Digitals, el Govern preveu dedicar aquest any 45 milions d’euros per acabar el desplegament de fibra òptica a la totalitat de les comarques de Catalunya. El Departament de Polítiques Digitals executarà 853 nous quilòmetres de fibra òptica per connectar totes les capitals de comarca del país i els municipis al seu pas, així com 90 polígons industrials.

Més d’1 milió d’euros per l’apoderament tecnològic de la societat

El departament dedicarà més d’1 milion d’euros per a projectes de foment de la Societat Digital, com ara la dinamització de la Xarxa Punt TIC, el Pla Dona TIC, el Pla STEMCat, la Carta de Drets i Responsabilitats digitals, altres projectes de capacitació i talent digital, i també el desenvolupament del sistema d’autentificació autosobirana basat en tecnologies de registre distribuït (DLT), com ara la cadenes de blocs, l’IdentiCAT.

Jordi Puigneró va emfatitzar també que 14,7 milions d’euros del pressupost d’enguany es dediquen a la posada en marxa de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, en funcionament des del 1r de gener, amb l’objectiu d’impulsar un nou servei públic de ciberseguretat i desplegar l’Estratègia de Ciberseguretat de Catalunya.