image_pdfimage_print

La imminent sortida de Jordi Sànchez de la presó de Lledoners durant un període de 48 hores, en haver complert una quarta part de la condemna de nou anys pel delicte de sedició, i la recent immunitat política de Carles Puigdemont que el podria permetre tornar a territori català, un cop acreditada la seva acta de diputat al Parlament Europeu, coincideixen amb la reactivació de la Crida Nacional.

La Crida Nacional va arrancar formalment com a moviment polític ara fa un any en un acte multitudinari al CCIB sota el lema “Unitat, Llibertat, República”. D’aquell acte en van sortir escollits el mateix Jordi Sànchez, com a president, i Toni Morral, com a secretari general, amb l’únic objectiu d’assolir l’estat propi.

L’intent de forçar els partits a formar candidatures unitàries a les eleccions municipals i europees del 26 de maig de 2019 va fracassar i l’associació, malgrat comptar amb noms reconeguts en l’escenari polític català com Elsa Artadi, Damià Calvet, Ferran Mascarell o Laura Borràs, va entrar en un període de letargia que ha durat fins ara.

Publicitat
Publicitat

Des de dilluns al matí fins a dijous a les 23h els associats de la Crida han escollit, mitjançant el vot telemàtic, els coordinadors dels tres corrents interns: el liberal, el socialdemòcrata i el d’esquerres; així com els coordinadors de les quatre sectorials: benestar, internacional, prosperitat, i drets, llibertat i justícia.

Per la setmana que ve s’han organitzat quatre Assemblees Sectorials amb ponents de renom per a cada àmbit. Aquests actes permetran, d’una banda, presentar els coordinadors recentment escollits, i de l’altra, debatre el model de país que volen els adherits al moviment.

La possibilitat de noves eleccions al Parlament de Catalunya agafa força amb les contínues desavinences entre els socis de govern i la Crida Nacional espera dir-hi la seva si finalment es convoquen nous comicis.