image_pdfimage_print

Tsunami Democràtic ha trencat el silenci que arrossegava les darreres setmanes amb un comunicat que reproduïm complet a continuació:

“1. Tsunami Democràtic segueix actiu, reflexiu i propositiu refermant-se en la necessitat de treballar a mitjà i llarg termini, amb independència dels calendaris i l’agenda dels partits polítics, governs i judicatura.

2. Tsunami Democràtic el formen centenars de milers de veus, però no és ni vol ser un opinador o un analista d’actualitat.

Publicitat
Publicitat

3. Tsunami Democràtic, a través de la seva pluralitat, ha fet una reflexió pausada de la situació política i ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l’eficàcia de les seves accions.

4. Tsunami Democràtic considera que durant aquesta primera etapa, ha contribuït a un canvi substancial de l’estat d’ànim del moviment independentista. La força de la gent ha recuperat la iniciativa.

5. Tsunami ha explorat noves formes de protesta que també han servit per reforçar la xarxa ciutadana sorgida de l’1-O. La campanya s’ha establert com un dels espais més unitaris i transversals del sobiranisme, aquest és un valor que cal preservar.

6. La pressió mediàtica, política i social de les accions de Tsunami ha contribuït a evidenciar el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. També internacionalment, i a establir sinergies amb d’altres moviments similars d’arreu del món.

7. S’ha aconseguit imposar una agenda i un marc polític propis: prova irrefutable és com ha calat el lema “Spain, sit and talk”.

8. El govern espanyol ha reconegut l’existència d’un conflicte amb Catalunya però Tsunami constata que, malgrat les promeses d’espais de diàleg, no s’aturen les resolucions judicials, la violència estructural, ni la persecució ideològica i política.

9. Una part de la població catalana viu una situació de segregació política que s’ha de resoldre. El projecte polític de més de dos milions de persones ha estat prohibit i perseguit.

10. Tsunami Democràtic continuarà proposant accions de protesta noviolenta i de desobediència civil massiva mentre les reclamacions majoritàries de la societat catalana no siguin ateses.

11. Tsunami Democràtic es prepara per una nova fase de protestes. De nou, les accions estaran dissenyades per assolir uns objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l’autodeterminació. Comença la segona onada.”

Sembla que el comunicat és la resposta a les crítiques que ha rebut Tsunami davant l’aturada de les accions sine die i l’enfocament de la campanya en el #SitandTalk i no directament en la independència. Tsunami també havia estat assenyalada per no oferir protecció legal als detinguts per les seves accions. En aquest aspecte, Tsunami ha anunciat que dona suport econòmic i tècnic a les persones denunciades o sancionades per les accions que ha convocat. També a les que declaren als jutjats de Girona pel tall de l’AP7, si així ho han cregut oportú. Qui ho necessiti pot contactar amb suport@tsunamidemocratic.cat