image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional exigeix al Parlament de Catalunya que prengui la iniciativa i apliqui la proposta de resolució que ratifica el diputat i president Torra, i insta la mesa del Parlament a iniciar el procés pertinent per garantir-ho, de manera que l’exercici legislatiu blindi i protegeixi aquesta part institucional de la Generalitat de Catalunya.

L’Assemblea Nacional Catalana exigeix que s’apliqui la proposta de resolució aprovada per Junts per Catalunya (JxCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) el dissabte 4 de gener, en el Ple extraordinari que va tenir lloc al Parlament. I, a més, insta la mesa del Parlament perquè iniciï els tràmits per a dur a terme els acords, amb tots els efectes polítics i jurídics.

La proposta de resolució ratifica Quim Torra com a diputat al Parlament de Catalunya i com a president de la Generalitat, i reitera que únicament és el Reglament del Parlament de Catalunya qui té la potestat de decidir de suspendre o no un president de la Generalitat, salvaguardant sempre els drets democràtics dels catalans i la defensa de la participació política.

Publicitat
Publicitat

D’aquesta manera rebutja la decisió de la Junta Electora Central (JEC) que pretén inhabilitar com a diputat el president Torra. Segons la resolució, això suposa un “cop d’Estat” a criteri de l’ANC, ja que contravé la voluntat política de la ciutadania, atès que la JEC és simplement un òrgan administratiu electoral i, per tant, no pot decidir sobre qüestions de caràcter democràtic.

A més, la proposta de resolució del Parlament del 4 de gener expressa el suport de la cambra als eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín i exigeix que puguin exercir plenament i en llibertat les seves funcions polítiques, tal com ordena la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Per tot això, doncs, l’Assemblea exigeix que s’apliquin els acords a què s’ha arribat en aquesta proposta de resolució, i demana al Parlament que comenci els tràmits per garantir els drets de Quim Torra, com a diputat tant com a president, tot fent valer les seves competències legislatives.

1 COMENTARI

  1. El President Torra pot tenir molt suport. Però si es inhabilitat, tindrà que marxar com a president. Això no ho expliquen. Fan creure que resitirà i que desobeirà i es mentida. Hi ha una llei que és sino recordó malament al estatut d´autonomía de Catalunya que quan un tribunal t´inhabilita tens que deixar el càrrec. O es que ara també ens volen fer creure que desobeiràn les propies lleis catalanes?.

Comments are closed.