Comín i Puigdemont lluint les credencials d'eurodiputats, aquest migdia davant del Parlament Europeu a Brusel·les
Comín i Puigdemont lluint les credencials d'eurodiputats, aquest migdia davant del Parlament Europeu a Brusel·les
image_pdfimage_print

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dictaminar ahir dijous, que Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín tenen immunitat parlamentària i, per tant, han de poder ocupar els seus seients al Parlament Europeu.

El comunicat del TJUE anul·la la resolució del President del Tribunal General que va desestimar la demanda de mesures provisionals d’en Puigdemont i en Comín, i la torna a enviar als magistrats perquè l’estudiïn a fons, especialment pel que fa al requisit de si jurar la Constitució espanyola ha de formar part del procés electoral.

Aquest migdia, el President Puigdemont, Toni Comín i el Conseller Puig, han arribat al Parlament europeu acompanyats de l’eurodiputada flamenca Assita Kanko, del partit nacionalista flamenc N-VA. En allà hi han realitzat un petita visita guiada i se’ls hi ha concedit l’acreditació com a eurodiputats. I on ambdós han anunciat que en breu renunciaran als seus escons en el Parlament de Catalunya per incompatibilitat amb el càrrec d’eurodiputats.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Davant de tota la premsa concentrada, el President Puigdemont ha declarat que “la justícia europea diu que som eurodiputats des del juliol passat, s’han de complir les lleis”, a més de plantejar com compensaran els ciutadans que els van votar i que han estat sense representació durant sis mesos. Puigdemont ha avisat que exigiran responsabilitats, també en l’àmbit judicial contra el Parlament Europeu que presidia Antonio Tajani, i que consideren que va actuar de mala fe. D’altra banda, el President Puigdemont, ha retuitat la felicitació de Nadal del nou President del Parlament Europeu, l’italià David Sassoli, que desitja a tothom “llibertat, dignitat i solidaritat”.

Pel que fa a la societat civil, l’Assemblea i Òmnium es van concentrar ahir al vespre a diversos punts del territori per mostrar el rebuig a la sentència del TSJC contra el President Torra i per celebrar la decisió de la justícia europea. El lema: justícia a Europa, injustícia a l’Estat espanyol. A Barcelona, la concentració va tenir lloc davant la seu de la Comissió Europea.