image_pdfimage_print

Dins el pla de Govern presentat la setmana passada pel Consell per la República es dona el tret de sortida a la creació de del document d’identitat digital. Concretament en el projecte 15 s’especifica que:

“El Consell crearà un document digital que acreditarà la pertinença al mateix de tots aquells ciutadans que s’hagin inscrit al Registre ciutadà. Aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell: drets de participació política, drets vinculats als serveis que ofereixin les iniciatives econòmiques vinculades al Consell, a l’instrument financer (veure Projectes XX i XX), etc. i tindrà la funció de porta d’accés a l’aplicació que, des del punt de vista operatiu, permetrà exercir aquests drets.

En la mesura que l’exercici d’aquests drets requereix de la gestió de dades personals dels membres del Consell, el document digital de pertinença al Consell es basarà en la identitat digital sobirana (IDS). Gràcies al paradigma de la identitat digital sobirana i a les tecnologies de la informació descentralitzades (blockchain) apoderem el ciutadà, fent que sigui ell i no cap administració pública ni cap corporació privada, qui sigui propietari de les seves dades i gestioni l’accés a aquestes dades per part de tercers de manera lliure i segura.”

Publicitat
Publicitat

La resta de punts d’aquest extens i ambiciós pla de govern són els següents:
– Àmbit d’acció política interior: inclou els consells locals
– Àmbit d’acció política internacional: reconeixement internacional i autodeterminació
– Àmbit d’acció jurídica internacional
– Àmbit d’acció econòmica i tecnologia: inclou el suport a la campanya de “Consum estratègic” de l’ANC. Creació d’un fons de la República. Identitat digital.
– Àmbit d’acció cultural
– Àmbit d’Estudis i Coneixement

1 COMENTARI

  1. Ja era hora que fessin alguna cosa perquè ara per ara és una pàgina web amb un comptador i res més, i això fa més d’un any que és així. Fins que no vegi coses tangibles, amb cara i ulls, no tinc cap intenció de donar d’alta perquè al final pot ser que tot acabi en res.

Comments are closed.