image_pdfimage_print

Els representants dels Governs de Catalunya i Occitània, i els responsables dels ports esportius catalans i d’Occitània han acordat una línia estratègica de treball que té com a marc l’emergència climàtica a la Mediterrània, amb tres objectius: crear un marc comú de treball entre l’Occitània i Catalunya en l’àmbit portuari, compartir la promoció dels ports esportius i impulsar el turisme nàutic a la Mediterrània. Es tracta d’establir projectes en comú entre els dos governs en el marc de la Unió Europea.

Les línies estratègiques s’han presentat aquest dilluns a l’estand dels ports esportius de l’Occitània al Saló Nàutic Internacional de París, que se celebra del 7 al 15 de desembre de 2019 a la capital francesa. A l’acte hi han assistit el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, en representació del Govern català, el vicepresident del Govern d’Occitània, Didier Codorniou, i el president de la Federació Francesa de Ports Esportius (FFPP), Serge Pallares, entre altres autoritats i directius. Joan Pere Gómez ha destacat que aquestes línies estratègiques seran positives per a Catalunya i Occitània perquè “entre la mar de l’Occitània i la mar de Catalunya no hi ha fronteres”.

En matèria ambiental, els ports catalans estan desenvolupant actuacions com la dotació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als ports. La col·locació de plaques solars en edificis pesquers per a l’autoconsum energètic. La renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED que es fa a tots els molls i els passejos marítims. Els nous pantalans de la nàutica i la pesca es doten de torretes de subministrament d’aigua i llum amb targetes de prepagament, amb un important estalvi de recursos energètics.

Publicitat
Publicitat

L’objectiu final és participar conjuntament a les fires nàutiques que se celebren a Catalunya i a França, per tal d’estalviar recursos econòmics. Així mateix, es volen crear uns itineraris per la costa catalana i la costa francesa per atreure turisme nàutic i oferir uns serveis de qualitat.

Aquesta tarda s’han reunit els representants dels Governs de Catalunya i Occitània amb membres de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), i responsables del sector nàutic francès, que ja s’han emplaçat per al pròxim 30 de gener de 2020 a Perpinyà, per començar a treballar.