image_pdfimage_print

En una piulada el Projecte Tor ha anunciat que el seu navegador Tor ara ja està disponible en català. El Navegador Tor aïlla cada lloc web que es visita per a que els elements de seguiment de tercers i la publicitat no puguin seguir l’usuari. En acabar de navegar, qualsevol galeta s’esborra automàticament, així com l’historial de navegació. També evita que, si algú està observant la connexió, sàpiga quins llocs es visiten de manera que qui faci seguiment dels hàbits de navegació només veurà que s’està utilitzant el Tor.

Tor disposa d’un xifratge multicapa: el tràfic es distribueix i xifra tres vegades, a mesura que travessa la xarxa Tor. La xarxa es compon de milers de servidors mantinguts per voluntaris i coneguts com a relés Tor. Tot això permet tenir la llibertat d’accedir a llocs que la xarxa local o govern pugui haver blocat.

El navegador Tor és el recomanat entre altres per Edward Snowden, que va destapar el sistema de vigilància massiva dels Estats Units, i per entitats civils que volen evitar la censura dels governs autoritaris. La seva descàrrega és gratuïta i es pot aconseguir en aquesta adreça segura d’internet https://www.torproject.org/ca/

Publicitat
Publicitat