image_pdfimage_print

El centre de Barcelona ha quedat novament desbordat en la segona jornada consecutiva de mobilitzacions després de la sentència a l’1-O. L’acte organitzat per l’Assemblea i Òmnium, al carrer del Bruc cantonada amb Mallorca, s’ha centrat sobretot en les figures dels condemnats per la sentència.

Per aquest motiu, persones molt diverses de la societat civil, com la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, o l’advocada Magda Oranich, i persones properes als empresonats, entre molts d’altres, han llegit cartes d’Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’acte, conduit per l’actriu Mercè Martínez, també ha comptat amb les actuacions musicals de l’artista Joina, la cantautora Gemma Humet, Joan Rovira, Cesk Freixas i Lluis Llach, que ha interpretat l’Estaca. Amb aquesta peça musical, s’ha donat per finalitzat l’acte.

Publicitat
Publicitat

Posteriorment, molts dels assistents han dut a terme encartellades arreu de la ciutat, amb la mirada posada a les Marxes per la Llibertat, que s’iniciaran avui, i s’allargaran fins divendres.

Més tard, i davant les provocacions de la policia espanyola, s’han esdevingut alguns aldarulls amb alguns contenidors cremats en defensa de la desproporcionada actuació dels antidisturbis.