1r d’octubre: dos anys de tristor

image_pdfimage_print

Voldria començar aquest article per explicar que avui dimarts 1r d’octubre de 2019 fa 2 anys que hi ha tristor a Catalunya. El motiu és fàcil. Ja que sempre que hi ha un aniversari o commemoració, aquesta acostuma a ser alegre. Però ara no és el cas. El naixement del moviment 1r d’octubre fou per canviar les coses a la nació catalana. Obrint l’esperit democràtic per a reforçar Catalunya. Creant participació directa en un dret que és la decisió pròpia de com volem viure. Això no va ser del tot possible pel veto viscut per part del govern espanyol que ni tan sols va fer el mínim esforç perquè el dret a decidir fos efectiu. Tal com passà amb Escòcia. Doncs bé, el camí de la repressió seguia endavant en un camí que només conduí al bloqueig que inclogué un article 155 impositiu.

Actualment seguim estancats sense seguir el mandat que es va prometre del 1r d’octubre i que més de dos milions de persones van votar-hi a favor. Pel fet d’haver votat, van empresonar els membres del govern català i van ser jutjats injustament. Ara per sortir d’aquesta tristor, cal anar al carrer, amb moltes forces i sense defallir. Aviat sortirà una sentència, gens favorable i contrària al govern català que va impulsar dit referèndum.

Per tot plegat ens hem de sumar a les accions pacífiques de desobediència civil i mostrar que som majoria i que ens en sortirem perquè la independència només serà possible si hi ha unitat i la proclamem amb una DUI. Ben aviat hi haurà eleccions a Espanya a causa del bloqueig ocasionat per formar un govern contrari a Catalunya i favorable a un nou 155. Per evitar que ens facin més mal fa falta una candidatura conjunta i de bloqueig amb un programa electoral radicalment independentista i antirepressiu. Malauradament això no ha estat possible per un joc de cadires injust. Per tot plegat, cal que això es freni i que hi hagi realment un bloqueig català amb candidats reals i que creguin només en una independència real. Acabo aquest escrit dient clarament que el 1r d’octubre mai tindrà ni oblit ni perdó.

Publicitat

Visca Catalunya Lliure!