image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra va enviar ahir una carta al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, arran de l’operació policial d’aquest dilluns. La reproduïm completa a continuació:

“Benvolgut president,
Aquest dilluns ens vam despertar a Catalunya amb el soroll dels cops de porta de la Guàrdia Civil a casa de ciutadans compromesos amb la seva societat. Ens vam despertar també amb un comunicat de la Guàrdia Civil que informava d’unes detencions que es feien amb caràcter preventiu i amb l’objectiu de buscar proves incriminatòries. La delegada del seu Govern a Catalunya, la senyora Teresa Cunillera, informava d’unes ‘detencions preventives’ que no haurien de ser possibles en un veritable Estat de Dret. Fins a nou persones van ser detingudes i acusades de terrorisme, en una operació judicial-policíaca-mediàtica que se saltava tots els principis de la presumpció d’innocència (contra la directiva europea 2016/343) i que servia per inventar un fals relat de violència a Catalunya. Així com també veiem amb preocupació que no s’estigui aplicant l’informe del Grup de Treball de Detenció Arbitrària de Nacions Unides.

Li vull transmetre la meva indignació i la de tot el Govern de Catalunya, així com d’una part molt important de la ciutadania catalana, per un exemple més de la utilització dels aparells de l’Estat per a una finalitat política de part que no es correspon amb les raons de l’existència d’aquests aparells. La justícia hi és per fer justícia. La policia hi és per donar seguretat i garantir l’ordre públic. I els mitjans de comunicació, per esclarir la veritat i explicar les coses tal com són. I li repeteixo que el moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca assolir la independència del nostre país sempre per mitjans democràtics.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

A Catalunya volem basar tota l’actuació de les administracions públiques en el respecte escrupolós dels drets humans, civils i polítics, individuals i col·lectius. Per això, li demano explicacions per les declaracions fetes per la delegada del Govern sobre les detencions preventives i pel conjunt d’actuacions dutes a terme contràries als drets i llibertats públiques.
Atentament,

Quim Torra i Pla
Barcelona, 24 de setembre de 2019 ”