image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, l’enviament de cartes als consolats dels països amb víctimes mortals de l’atemptat del 17 i 18 d’agost de 2017 per donar a conèixer les informacions publicades aquests últims dies sobre aquells fatídics fets. A les cartes, el Govern de la Generalitat es posa a disposició d’aquests països per a qualsevol necessitat que tinguin, quan s’està a punt de celebrar el segon aniversari dels atemptats, i després de les informacions aparegudes els darrers dies.

Aquesta acció s’afegeix a l’enviament ahir d’una carta per part de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a la vicepresidenta Carmen Calvo i a la ministra de Defensa Margarita Robles. En la carta, el Govern demanava una reunió amb el govern espanyol exigint un aclariment sobre els fets narrats en les informacions periodístiques.

Dimarts, quan es van donar a conèixer les primeres informacions, el president Torra va demanar al govern espanyol un aclariment dels fets que han generat preocupació i neguit entre la població. També va dir que, si es confirmava la informació publicada, caldria que s’assumissin les responsabilitats que se’n derivessin.

Publicitat
Publicitat

El Govern seguirà amb atenció qualsevol informació nova que es faci pública sobre els atemptats de l’estiu de 2017 i continuarà exigint transparència i responsabilitat a totes les administracions públiques.