image_pdfimage_print

El president i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i Marcel Mauri de los Rios, han advertit que les sentències del Judici a la Democràcia seran “dures“. En el marc de l’Assemblea General de l’entitat que aquest divendres s’ha celebrat a les Cotxeres de Sants de Barcelona, Mauri ha insistit que un sol dia més de presó és inadmissible: “no acceptarem cap indult, només ens val l’absolució”. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d’octubre de 2017, en una carta dirigida als socis, ha demanat que la reacció a la sentència “no sigui una resposta resignada sinó un pas més en aquest camí cap a la llibertat”. En la seva primera comunicació als més de 170.000 socis de l’entitat des de la presó de Lledoners, ha assegurat que “l’apropament de presos polítics no és més que un reflex de la regressió democràtica de l’Estat”. 

Marcel Mauri de los Rios ha enviat un missatge al PSOE i li diu que no pot seguir fent cas omís de les Nacions Unides, que han demanat l’alliberament immediat dels  presos polítics: “prefereixen seguir al costat de les tesis de VOX”. Alhora, Mauri ha fet una nova crida al “consens estratègic imprescindible davant la repressió de l’Estat”. “No entendríem que no fos així” i ha recordat que la sentència del Suprem suposarà un “atac sense precedents a la democràcia”. 

Cuixart: “que la impotència de les seves sentències es converteixi en l’esperança amb els temps que vindran”

Publicitat
Publicitat

En la carta del president d’Òmnium, Jordi Cuixart,  que ha obert l’Assemblea General, ha explicat que l’expressió Ho tornarem a fer que va tancar en el seu últim torn de paraula al Suprem, és “una crida a tots els demòcrates de Catalunya i d’arreu del món. A totes aquelles persones que, sobiranistes o no, són conscients que avui el greu problema de la nostra societat és l’obediència a un Estat que ha renunciat a defensar els drets i els interessos del conjunt de la ciutadania”. Cuixart ha tornat a apel·lar a la cohesió social perquè “el que volen és sembrar la llavor de la discòrdia”. “Rebel·lem-nos serenament, pacíficament i fem-ho plegats”, ha dit el president d’Òmnium, “que la impotència de les seves sentències es converteixi en l’esperança amb els temps que vindran”. En aquesta línia, Jordi Cuixart insisteix que “el nostre únic enemic és la por, la por de viure” i ha apel·lat a exercir els drets fonamentals les vegades que calgui: “sortim al carrer i expliquem a tothom que Ho tornarem a fer”.