image_pdfimage_print

La Regió de la Provença-Alps-Costa Blava i el Govern de la Generalitat signaran un acord per seguir col·laborant en projectes d’interès comú, impulsant iniciatives a la regió mediterrània, en els camps de la lluita contra el canvi climàtic, la joventut, la recerca i la innovació, el desenvolupament econòmic, la cultura i el patrimoni i a favor del reconeixement del paper de les entitats territorials en el desenvolupament de l’espai mediterrani.

Totes dues administracions són membres de la xarxa Comissió Intermediterrània-Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CIM- CRPM), de la plataforma d’experts en canvi climàtic i ambiental a la Mediterrània (MedECC) i del projecte europeu PLATFORMA.

Amb la signatura d’aquest protocol mostren la voluntat renovada de definir projectes en àmbits d’interès comú, reforcen els vincles institucionals i es comprometen a promoure intercanvis entre els actors dels seus territoris, especialment en el marc de la cooperació euromediterrània, els programes i les xarxes en què participen actualment.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Tots dos governs volen desenvolupar una visió comuna sobre integració euromediterrània i el suport a una estratègia macroregional per a la Mediterrània, en línia amb la declaració Aliança per a la Cooperació Mediterrània, llançada a Barcelona durant el Fòrum Mediterrani organitzat per la Generalitat de Catalunya el febrer passat i que aplega les principals xarxes territorials de la Mediterrània. En aquest sentit, col·laboren especialment en la implementació de la Iniciativa OestMED a la Mediterrània occidental.