image_pdfimage_print

Amb la crida “Pugem i omplim Estrasburg el 2 de juliol de 2019!” s’ha presentat el següent:

MANIFEST

Per la defensa dels nostres drets i dels drets dels nostres Eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín

Publicitat
Publicitat

El passat dia 26 de maig, els Europeus vam votar un nou Parlament. Milions d’Europeus van anar a depositar la seva papereta en les urnes amb normalitat democràtica, amb la seguretat de que el seu vot serviria per a escollir diputats que els representarien al Parlament Europeu i que podrien dur a terme el mandat democràtic que es proposaven.

Això que està succeint a tot Europa – l’exercici amb normalitat democràtica de drets polítics fonamentals – no està passant amb els drets de 1,7 milions de Catalans ja que Espanya es prepara per a traslladar a les Institucions de la UE – començant pel Parlament Europeu –  la seva estratègia de vulneració i repressió.

Pugem i omplim Estrasburg perquè volem denunciar i reivindicar davant dels 748 diputats europeus – a l’excepció dels nostres Eurodiputats – i dels Ciutadans que representen, el següent:

  • Denunciem que la majoria dels votants catalans – 1,7 milions d’Europeus – tot i haver pogut escollir els seus representants al Parlament Europeu, ha quedat sense la possibilitat de veure’s efectivament representada, ja que els diputats electes Carles PuigdemontOriol Junqueras i Toni Comín han estat impedits – a instàncies d’Espanya i amb la complicitat del President del Parlament Europeu – d’iniciar, amb normalitat democràtica, el seu mandat;
  • Denunciem que Espanya està traslladant a la Unió Europea la solució repressiva a la demanda pacífica, cívica i democràtica dels Catalans de poder decidir lliurement el futur de Catalunya dins la Unió Europea. Recordem que degut a la intervenció policial i judicial de l’Estat espanyol contra Catalunya, avui hi han 12 presos polítics catalans empresonats preventivament des de fa més d’un any i mig, subjectes a un procés judicial vergonyós i sense garanties i que s’enfronten a penes que superen, en el seu conjunt, més de 150 anys de presó;  hi ha 7 representants polítics exiliats que circulen lliurement per Europa excepte per Espanya, on els espera la mateixa sort que els presos polítics; hi ha més de 30 servidors públics acusats per crims de rebel·lió i organització criminal que tenen els seu patrimoni abusivament embargat; hi han 4 representants polítics elegits democràticament que han estat suspesos de la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles i hi ha més de 1.000 represaliats en procediments judicials en marxa.
  • Denunciem que Espanya ha anunciat que no s’ajustarà a les conclusions de l’Informe del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU i que posen de manifest l’arbitrarietat de la presó preventiva dels representants polítics i activistes catalans i l’insten a alliberar-los de forma immediata, contravenint els compromisos internacionals que té subscrits.
  • Denunciem que la vulneració dels drets polítics dels Eurodiputats Carles PuigdemontOriol Junqueras i Toni Comín és també una vulneració dels drets fonamentals dels 1,7 milions de Ciutadans europeus que els van votar i que estan protegits per la legislació europea i internacional;

Davant d’aquesta anormalitat democràtica i de la violació flagrant de drets fonamentals de la Ciutadania Europea,

  • Reivindiquem el dret dels electors Catalans – com a electors europeus que som – a ser representats al Parlament Europeu per les persones que, havent-se presentat lliurement a les eleccions, han sortit elegides mitjançant el nostre vot;
  • Reivindiquem el dret dels nostres Diputats Europeus a exercir el mandat pel qual van ser escollits. Hem votat perquè defensin, en les Institucions europees, el dret a l’autodeterminació de Catalunya, un dret fonamental de tots els pobles i que haurà de ser reconegut per les Institucions europees com la única via per a solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya;
  • Demanem al Parlament Europeu que s’oposi a la pretensió de l’Estat espanyol d’impedir que Carles PuigdemontOriol Junqueras i Toni Comín exerceixin, amb normalitat, el mandat que 1,7 milions de Ciutadans europeus els vam atorgar el passat 26 de maig en unes eleccions democràtiques i lliures;
  • Demanem a les Institucions de la Unió Europeaque assumeixin la iniciativa de promoure i mediar en el diàleg i en la negociació entre Catalunya i Espanya sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya;
  • Demanem al conjunt de la Ciutadania Europeaque ens faci costat en aquesta lluita cívica i pacífica a favor de la protecció, a Espanya i a la Unió Europea, dels drets fonamentals, en especial de la llibertat d’expressió, del dret a la representació política, d’autodeterminació i del dret a la indepndència!

Avui ens manifestem, com a Ciutadans europeus, davant la seu del Parlament Europeu, a Estrasburg.

Ho farem allà on toqui i quan calgui. Persistirem i no defallirem. Som Ciutadans Europeus i del món i no abdiquem dels nostres drets. I guanyarem.

Estrasburg, 2 de juliol de 2019

SIGNANTS:

Agustí Colomines, historiador

Ray López, activista

Salvador Cardús, sociòleg

Jordi Pessarodona, pallasso, regidor de S. Joan de Vilatorrada

Xavier Roig, enginyer

Laura Borràs, Diputada JxCat, Congrès dels Diputats

Lluís Puig Gordí, Conseller de Cultura legítim de la Generalitat de Catalunya

Hèctor López Bofill, professor de Dret Constitucional

Jordi Domingo, president de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya

Jordi Ferres Valcarce, president de l’Associació Atenes

Joan Fonollosa, secretari del Col.lectiu Constituïm

Ramon Tremosa, Diputat Parlament Europeu

Lluís Llach, músic, cantautor, escriptor i activista

Toni Morral, Secretari General de la CRIDA, Diputat de JxCat

Rosario Palomino, psicòloga, membre del Govern de la CRIDA

Cristian Cañestro, professor, Universitat de Barcelona

Prof. Dr. Axel Schönberger, Universitat de Bremen

«Que arribi el dia, que la nit se’n vagi, que la nit se’n vagi.

A l’alba vencerem, vencerem, vencerem!»

Afegeu-vos-hi: http://chng.it/wfgxyXZSsT