image_pdfimage_print

Desenes de voluntaris van denunciar ahir la persecució que practica l’Estat espanyol a drets fonamentals, com el de l’autodeterminació, o el dret de representació política, en un dels pols turístics de la ciutat de Barcelona, la Sagrada Família.

Nova acció sorpresa de l’Assemblea. Com ja va succeir el passat mes de febrer en una acció a la seu de la comissió europea de Barcelona, ahir al vespre, desenes de voluntaris van voler traslladar un missatge en favor de l’autodeterminació i de denúncia per la vulneració de drets civils i polítics, amb un nou exemple flagrant ahir mateix, que afecta l’eurodiputat Oriol Junqueras. L’acció es va dur a terme en un dels epicentres del turisme de Catalunya, la Sagrada Família.

Vestits amb samarretes amb el lema Make a Move, Self-determination is a right, not a crime (L’autodeterminació és un dret, no un delicte), els voluntaris van entrar dins el temple i van fer una acció de denúncia. A més a més, a fora es van repartir fulletons informatius sobre la situació política que viu Catalunya i sobre la persecució de drets fonamentals que exerceix l’Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

Cap a quarts de dotze de la nit, l’Assemblea va donar per conclosa l’acció que ahir a la tarda van dur a terme una trentena d’activistes de l’entitat, que van entrar al temple de la Sagrada Família per denunciar les vulneracions de drets polítics que exerceix l’Estat espanyol.

Cap a mitja tarda, els voluntaris de l’Assemblea van entrar per sorpresa dins del temple i van formar la frase Self-determination is a right (l’autodeterminació és un dret) amb lletres escrites a les samarretes. Paral·lelament, centenars de voluntaris van anar repartint díptics informatius sobre la situació política que viu Catalunya i sobre la persecució de drets fonamentals que exerceix l’Estat espanyol.

L’acte d’ahir s’ha emmarcat dins la campanya internacional de l’Assemblea (Make a Move: self determiantion is a right, not a crime), que es va engegar per l’inici del judici a l’1-O, i que pretén internacionalitzar el conflicte català i subratllar les constants vulneracions de drets i la persecució al moviment independentista català.

La internacionalització, eina fonamental

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, va considerar “fonamental” internacionalitzar el conflicte polític que viu Catalunya, i per això va fer valdre accions com la d’ahir o la que es va dur a terme el mes de febrer a la seu de la comissió europea. Accions de caràcter més petit però que són “poderoses” i que ajuden la ciutadania a apoderar-se.

Paluzie es va referir també a la prohibició imposada pel Tribunal Suprem d’impedir a Oriol Junqueras d’agafar l’acta d’eurodiputat. Va considerar aquest fet de “molt greu” i el va titllar de “prevaricació”. Al mateix temps, va recordar com sí que se li va permetre recollir l’acta al Congrés dels Diputats fa unes setmanes, i va dir que no volen internacionalitzar el problema perquè més enllà de les fronteres espanyoles la justícia “venjativa” no funciona.