image_pdfimage_print

Quan ja només manquen tres dies per la presa de possessió dels regidors i alcaldes del seu càrrec, aquest 15 de juny, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ja té les targetes i el text preparat per a aquest acte. El discurs proposat està avalat jurídicament per evitar impugnacions.

La intenció és que els electes jurin o prometin el seu càrrec comprometent-se amb la República Catalana. Aquesta vol ser una campanya transversal i, per tant, estarà oberta a tots els regidors independentment del partit que siguin. La fórmula compta amb “l’empara legal” d’un informe jurídic realitzat per l’entitat però que ha de llegir-se un cop feta la promesa o jurament que preveu la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El text és: “Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la República catalana, i declaro que continuaré treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.

L’AMI té 786 ajuntaments adherits. Als regidors de partits sobiranistes dels 161 ajuntaments que no són de l’AMI també se’ls fa partícips de la campanya, i també s’ha demanat als partits polítics sobiranistes que n’informin a tots els seus alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores.

Publicitat
Publicitat

A les eleccions municipals del 2015 l’AMI va engegar una campanya semblant que es va anomenar “Regidor per la Independència”, on els regidors que prenien càrrec agafessin compromís amb la independència de Catalunya. Aleshores, més del 46% dels regidors catalans es van adherir a la campanya i van fer servir la fórmula proposada per l’AMI.