Concentració en suport de l'Oriol | Endavant Nord Occidental
Concentració en suport de l'Oriol | Endavant Nord Occidental
image_pdfimage_print

Els Mossos d’Esquadra han detingut avui un militant de l’Esquerra Independentista. La detenció gira al voltant dels fets durant la commemoració de l’aniversari del primer d’octubre.

Al detingut se li atribueixen càrrecs d’atemptat contra l’autoritat, danys i desordres. L’Òscar és militant d’Endavant, organització que forma part de l’Esquerra Independentista i la CUP.

Els fets

Durant la tarda d’avui, els Mossos d’Esquadra l’han aturat al carrer, l’han identificat i se l’han endut detingut. A les xarxes de la seva assemblea territorial n’han fet ressò:

Publicitat
Publicitat

El passat primer d’octubre de 2018, durant les protestes pel dret a l’autodeterminació, es van produir algunes accions organitzades per l’Esquerra Independentista (EI). Entre les quals es trobava l’ocupació i bloqueig de carreteres i autopistes.

L’organització de l’EI denuncia que “la repressió exercida a les comarques gironines el passat 16 de gener” es troba en el mateix context que l’efectuada avui. Cal recordar que durant aquell dia es van detenir 16 persones: entre elles dos alcaldes de la CUP i un periodista.

També afirmen en el comunicat que “no cedirem a la repressió ni al xantatge col·laboracionista”. I que “la desobediència és l’eina que tenim per lluitar contra les lleis i persecucions judicials injustes”.

Protesta, concentració i marxa

Durant el dia d’avui s’ha produït una protesta, que generalment s’ha desenvolupat per xarxes; una concentració i una marxa.

La concentració s’ha produït davant de la comissaria de Vista Alegre, on els Mossos el tenien retingut. Des de les 18 hores fins a poc més de les 19 hi ha hagut gent donant suport. A partir de les 19 hores s’ha mobilitzat gent a la plaça del Vi on s’ha produït una marxa en la qual, juntament amb càntics, s’ha llegit el manifest de suport a les persones detingudes pels fets del primer d’octubre.

L’assemblea de les comarques gironines de l’organització ha convocat demà a dos quarts de vuit del matí davant dels jutjats de Girona. Volen fer companyia al detingut i fer pinya per quan l’alliberin.