image_pdfimage_print

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha publicat aquest dimecres un article simultani a 14 mitjans internacionals demanant a Europa que respecti els drets polítics dels eurodiputats catalans Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín.

A l’article, titulat ‘Diem Sí a Europa’, Bosch recorda que “negar els drets polítics dels eurodiputats electes no s’adeqüaria a una democràcia europea moderna”, i assegura que “la legitimitat del Parlament Europeu podria quedar en qüestió si no es protegeixen els drets dels representants escollits democràticament”. “Com a demòcrates, hem d’exigir que tots els que hagin guanyat democràticament el seu escó al Parlament Europeu puguin representar els seus ciutadans i treballar per defensar la seva visió d’una Europa inclusiva i social”, explica Bosch.

L’article s’ha publicat aquest dimecres a 14 capçaleres europees, entre les quals hi figuren el diari The Guardian (Regne Unit), Libération (França), Le Soir (Bèlgica), La Repubblica (Itàlia), Neues Deutschland (Alemanya), Público (Portugal), The National (Escòcia), HBL (Finlàndia), ETC (Suècia), Frettabladid (Islàndia), Público (Espanya), EU Observer (àmbit europeu), DirektNO (Croàcia) i la plataforma Open Democracy.

Publicitat
Publicitat

Bosch recorda que “Catalunya sempre ha estat un soci compromès i real en la construcció del projecte europeu i ha contribuït activament a definir l’Europa actual” i recorda que els eurodiputats catalans “han estat presents en importants debats europeus defensant els drets i les llibertats fonamentals”. “Si no s’autoritza aquests tres eurodiputats a participar de la propera legislatura, Europa no només haurà perdut tres membres actius i proeuropeus, sinó també una oportunitat de mostrar al món que el Parlament Europeu és un espai de llibertat, democràcia i drets fonamentals”, conclou.