Consell d'Europa a Estrasburg
Consell d'Europa a Estrasburg
image_pdfimage_print

Aquest divendres el Consell per la República va convocar una manifestació a Estrasburg per denunciar l’exclusió que ha dut a terme el Parlament Europeu dels 3 eurodiputats catalans exiliats o empresonats -Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras- que ha portat a aquest organisme, per ordres del seu secretari general- a retirar les credencials de tots els eurodiputats espanyols fins que jurin la constitució espanyola a Madrid. Això va passar després que s’impedís l’accés al Parlament Europeu a Carles Puigdemont i Toni Comín malgrat que aquesta institució ja havia tramitat les credencials d’alguns eurodiputats espanyols.

La manifestació coincidirà amb la constitució del Parlament Europeu, però es durà a terme davant del Consell d’Europa. L’Assemblea Nacional Catalana, Junts per Catalunya i Poble Lliure han anunciat el seu suport a la convocatòria a través de les xarxes socials i Constituents per la Ruptura ho ha fet a través d’un comunicat en el qual donen suport al Consell per la República del qual en són membres.