image_pdfimage_print

L’acte central de campanya de Barcelona és Capital-Primàries, al qual han assistit prop de 600 persones, ha estat marcat per la reivindicació d’una ciutat més alliberada.
Durant els discursos, Jordi Graupera ha demanat “que mai més torni a passar que els representants polítics puguin desmuntar les nostres emocions”, ha dit en referència al fet que Barcelona ha de ser l’epicentre del renaixement de l’exercici a l’autodeterminació. “S’està escampant com la pólvora encesa. Està despertant un continent que s’havia bastit sobre la por i sobre la guerra. Una política pensada per fer-vos sentir petits, que no ens enganyin. Això s’ha acabat a Barcelona. Fem fora l’Estat d’aquesta ciutat”.

Com millor ens portem, pitjor ens tractaran

En referència al primer d’octubre, Graupera ha lamentat que Ada Colau no obrís els col·legis electorals a Barcelona. “Ens hem passat quatre anys callant, hem viscut la ignomínia d’un govern municipal que el Primer d’Octubre es va negar a obrir els Col·legis i després va baixar a fer-se la foto. Els col·legis els vau obrir vosaltres. Tenim una alcaldessa que s’ha venut la ciutat a l’Estat espanyol”. “Canviarem la cultura política del país com ho vam fer el primer d’octubre, quan vam fer l’“Empaperem”, quan vam fer les primàries amb més participació de la història de la ciutat. Serà una bola de neu que no podran aturar. Primer prendrem Barcelona i després prendrem el país”.

Publicitat
Publicitat

El candidat a alcalde de Barcelona És Capital-Primàries s’ha preguntat per les alternatives a l’actual alcaldessa: “Seré impopular, però us diré una cosa que no us diu ningú: els grans problemes de Barcelona tenen dues característiques: són urgents i no tenen solucions a curt termini. Perquè portem trenta anys de retard. El model de ciutat que estem patint el va idear un senyor que es diu Ernest Maragall que en lloc d’habitatge de lloguer, el va fer de venda i es va vendre el sòl públic per eixugar les arques municipals del dèficit dels grans esdeveniments. En comptes d’alliberar-nos contra les elits espanyoles, hi van pactar. Això s’ha d’acabar”.

“Ens hem d’alliberar —ha continuat Graupera—, ens hi juguem molt en aquestes eleccions. Barcelona està en una cruïlla històrica, o bé serem una ciutat de segona amb salaris baixos, plena de coxes, contaminada … o bé serem una ciutat que confia en els valors humans, creativitat, ciència, coneixement, honestedat. Aquesta ha de ser una ciutat rica i plena. Rica en oportunitats, plena de llibertat”.

L’altre plat fort de la jornada ha estat la intervenció de l’advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, que ha dit que ara és el moment de votar independència. “Franco estaria molt orgullós de l’Espanya moderna. Una Espanya que des de l’exterior és vista com un lloc on no s’hi respecten els drets humans, ni judicials, ni la llei internacional. No és vista com una democràcia. Per això és hora de votar independència i Barcelona És Capital-Primàries”.

Per la seva banda, la número dos de la candidatura, Maria Vila, ha apel·lat contra el vot útil. “Perquè els partits no saben què fer-ne d’aquest vot. La distància entre el que diuen i el que fan no té res a veure. Nosaltres hem vingut aquí per relligar aquesta distància. Que des del primer dia els ciutadans de Barcelona puguin fiscalitzar les nostres accions”.

En el mateix sentit, Anna Arqué ha assegurat que “som la gent que volem demostrar que una altra manera de fer política és possible. Barcelona pot i ha d’aspirar a horitzons dignes, horitzons propis que recullen les aspiracions de tots nosaltres sense les limitacions imposades ni per Espanya ni pels governs municipals acomplexats. El vot útil som nosaltres“.

1 COMENTARI

Comments are closed.