image_pdfimage_print

Ahir, el Palau de Congressos d’Aiacciu a Còrsega es va omplir per escoltar la videoconferència-debat del president Carles Puigdemont i del president de Còrsega Jean Guy Talamoni sobre el futur de la democràcia i el procés català. Aquest acte s’afegeix a altres actes a nivell internacional com la visita de Toni Comín a Mauthausen on va participar en la cerimònia de commemoració de l’alliberament del camp d’extermini. En una piulada, Comín ha recalcat que “Avui hem estat a Mauthausen amb els amics de @TriangleBlauAT en l’acte anual de commemoració de l’alliberament del camp de concentració. No hi ha avui a Europa cap vivència tan colpidora ni tan necessària com mirar cara a cara l’horror del qual va ser capaç el nostre continent”.

Cal afegir que fa uns dies el Consell per la República i l’Assemblea Nacional de Catalunya van acordar presentar una Iniciativa Ciutadana Europea per demanar l’aplicació de l’article 7 del Tractat de Lisboa al Regne d’Espanya, com a resposta davant de les greus violacions de drets fonamentals i que recentment, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han guanyat la primera batalla judicial a l’Estat espanyol i podran presentar-se a les eleccions europees.

A Catalunya, el Consell per la República ha iniciat una campanya per que els establiments comercials ajudin i col·laborin a registrar més ciutadans.

Publicitat
Publicitat