image_pdfimage_print

Ahir es va fer la KIMconference, un debat sobre innovació i noves tecnologies organitzat per KIMglobal a l’auditori Cuatrecasas de Barcelona en el qual van participar els partits polítics que es presenten a les municipals per la ciutat. Tot i que no hi havia cap indicació al respecte (ni que hi fos), la majoria de ponents van fer servir el castellà, excepte Maria Vila, la número 2 de la llista Barcelona és Capital-Primàries, que va fer palesa la seva disconformitat a què Ferran Mascarell de JxCat i la representant Gemma Sendra d’ERC contribuïssin a la minorització del català.

El ressò d’aquest fet va arribar fins a Plataforma per la Llengua que en una piulada ha manifestat: “Hola, Gemma Sendra i Ferran Mascarell. Els vostres partits (erc i juntsxcat) han signat recentment un seguit de compromisos polítics municipals per la llengua. Estem sorpresos: no ha començat la campanya i ja n’incompliu el segon. El compromís 2 estableix que els representants municipals parlaran i escriuran en català sense excepcions basades en prejudicis lingüístics. Avui al debat de KIM_global entre candidats a l’ajuntament hem tornat a veure com s’arraconava la nostra llengua. Tampoc entenem l’actitud de Laia Bonet, que també ha arraconat el català. A més, els socialistes no heu volgut assumir cap dels nostres compromisos lingüístics en aquestes eleccions municipals”.

Jordi Graupera també n’ha volgut fer la seva valoració: “No pot ser que convertim el català en una llengua domèstica i prescindible. És la llengua de la innovació i els negocis. És la que connecta amb el fons de la nostra imaginació i amb l’imaginari del país”. Cal destacar que la candidatura Barcelona és Capital-Primàries prioritza la llengua catalana i la considera un bé indispensable per al futur de la ciutat:

Publicitat
Publicitat

En aquest moment segons les enquestes la candidatura està a punt d’assolir el 5% necessari per entrar amb dos regidors a l’ajuntament i està participant en molts dels debats que s’organitzen a la ciutat, però no en els televisats que han optat per vetar els candidats i no acceptar els drets electorals que pertocarien per la presència de Gerard Ardanuy (actual regidor) a les llistes.