Carta oberta a ERC

image_pdfimage_print

Bé, començaré per dir-vos adéu. He tingut amics, i molts, a ERC. Àdhuc votant i defensor, mai hi he militat però. Per això us escric, des del coneixement i des de la tristesa que em fa veure com heu destruït un partit dels més antics d’Europa. Com heu trinxat els valors republicans i catalanistes per convertir-vos en una secta autodestructiva i perillosa.

Tot aquell que ha gosat desafiar el guru pres o els seus bufons a la direcció, ha estat ràpidament apartat, difamat, menyspreat i expulsat.

Per sort, des de l’1-O, quan vàrem vèncer en el referèndum vinculant fet per més del 50%, el poble ja va obrir els ulls. El vostre odi irracional contra tot el que per vosaltres tofes a convergent ha estat mesquinament apartat. I histèricament reaccioneu quan no podeu guanyar.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

És molt curiós veure com tota la claca de l’IBEX us lloa, així com les enquestes dels espanyols us malcrien. Cada comparativa amb el M. H. president Puigdemont és per destruir els valors de l’1-O, el 3-O i el 27-O; que el M.H. president a l’exili representa amb una dignitat encomiable.

El vostre sectarisme autodestructiu us ha convertit en allò que preteneu combatre que és la irracionalitat política.

Encara doncs la darrera oportunitat sense esma a la militància de base perquè trenqui amb unes directrius més pròpies del botiflerisme que no pas la realitat republicana de Waterloo. Rectificar és de savis i podreu redreçar el partit netejant-lo de les pomes podrides de la direcció actual.

Mentre això no canviï, us he de dir: “Adéu, ERC, adéu”. No serviu per a la república ni per al poble.

Dissortadament escric aquesta carta amb ràbia i dolor, però com a company de lluita de Martí Marcó i Bardella he de ser fidel a la seva mort heroica i vetllar pel seu llegat patriòtic, ara com ara ERC no és digne d’aquest llegat.

Fins aquí m’acomiado, sóc conscient del que molts em direu, però francament en aquests moments tan delicats per la Pàtria, els vostres raonaments sectaris ni m’interessen ni en fan mal, ans el contrari m’entristeix veure que seguiu cap a la vostra autodestrucció com a partit, independentista?, ja no ho sé.

14 COMENTARIS

 1. Cert que ERC fa uns moviments molt estranys, però jo m’esperaria als moviments de veritat, desprès de les eleccions, per a assenyalar-los. Si de debó estan creixent als cinturons de BCN a costa del PSC (i en conseqüència de C’s, atès que PSC-C’s-PP són vasos comunicants en les ciutats barcelonines), és una molt bona senyal. Cert que han posat primer el partit davant de qualsevol altre interès, però sempre serà millor ERC que el PSC. I si les persones que ara votaran ERC per primer cop comencen a obrir els ulls, serà la pròpia gent qui empenyerà al partit cap a les posicions sobiranistes abandonades.

  En definitiva, cal plànyer el canvi polític d’ERC, d’acord, però sempre serà millor que no C’s, i per això penso que encara no ha arribat l’hora d’assenyalar-los.

  • Més que posar al davant els interessos de partit, jo crec que el que ha fet la cúpula del partit es posar els seus interessos personals per davant dels del partit i de Catalunya. Tant de bo m’equivoqui l vegem uns altres aspectes diferents passades les eleccions però, la veritat, no en té cap pinta!

  • Reflexions, a les ciutats al voltant de Barcelona, qui li pren vots al PSC és Cs. Com als primers 80, el PSC se’ls va prendre al PSUC.

   I compte amb els resultats de Vox a aquesta àrea. Que el racisme és molt a flor de pell, aquí.

 2. Les ganes de conseguir poder a qualsevol preu per part dels antics convergens traspassats a llistes üniques i el mal que feien per sota ma a ERC han obligat a tallar de soca rel aquest engany.

 3. Les CUP sense renunciar a res i sense tornarse autonomistes estan creixen als cinturons de Barcelona i prenen vots a Podemos.

  El tema aqui es que es va fer un referendum que es va dir seria vinculant i que ERC esta donant suport al PSOE, un dels partits del 155, i es donen falses esperances a la gent amb un imaginari referendum pactat amb el PSOE quan han dit clarament sense embuts i rapidament que abans prefereixen aplicar el 155 que no pas fer un referendum.

  A mes ERC va tenir oportunitat d anar a les eleccions espanyoles i europees amb JXCat, i desbancar totalment als del 155.

  Ara com ara els independentistes hauriem de donar suport al Front Republica a les eleccions espanyoles i al President Puigdemont a les europees, ERC ja te els vots dex-votants del PSOE segons ells, treuran igualment representacio.

 4. Baix forma part del Consell Nacional d’ERC per les JERC, baix se un company més
  d’en Martí Marcó i Bardella, al carrer de la mercè de Barcelona, fen tots dos pinya al costa del entranyable Heribert Barrera, vaig senti mol la seua mort per els assassins de la policia franquista feixista.

  baix denuncia corruptes Diputats de CIU, ha ERC, en tems dent Carod-Rovira, i més tard militants Regidors corruptes d’ERC, al gran guru president d’ERC, va callar com una moixina, solució ser expulsat d’ERC.
  avui dia continuen els corruptes fent el seu propi patrimoni personal.

  Catalunya te un greu problema socialment, portem 40 anys de corrupció sistemàtica dintre de les institucions Catalanes i ajuntaments per part d’ERC, i els Convergents, actualment PDeCAT / Jxcat.

  El ciutadà, hi el poble, no és el que està greument fallant, son els narcisistes polítics com Oriol Junqueras, i d’altres, que no arriben a consolidar-se per porta el poble cap a la republicà Catalana.

 5. Amb tots els respectes menteixes més que parles ERC mai ha deixat de defensar i demanar la Republica , Quiens va trair va ser Puigdemont suspenent la Republica amb aquestes paraules i amb la mateixa solemnitat SUSPENC LA REPUBLUCA

 6. ERC va donar l’esquena al nacionalisme català quan el tripartit, total per fer dues legislatures penoses per l’economia del país ini avançar un mil·límetre en sobirania.
  Puigdemont ho va encertar fugint de la injustícia espanyola i la manca de compromís real d’esquerda, si de esquerda republicana.
  Espero un altre 21D. Puigdemont si que és un malson per la supèrba i altiva Espanya

 7. Jo ho tinc molt clar, vaig militar a les jerc he votat sempre a ERC, aquest cop votare a FR i Puigdemont a europa, per mi ERC esta apunt del seu suicidi politic, ha fet molt de mal, el poble va defendre les urnes amb sang suor i llagrimes, i ERC ens ha trait, jo no els votare mai mes, despres d’aquestes eleccions, votare CUP

 8. Pienso que erc se ha venut no es normal el apoyo que tiene desde madrid y en contra parte les jodens en puigdemont que no poden controlar y que te un rumbo molt mes clar yo ya tinc molt clar qui votare.

 9. Si nois si . Vosaltres seguiu en la bona línia convergència és el verí i fins que no sigueu vosaltres davant de tot val la pena destruir la possibilitat tan propera (que hem tingut a tocar) de trencar amb l’estat us felicito i m’encana . O és l’Oriol o ningú , tant intel.ligent com al.lucinant. Gràcies perdrem unaltre vegada en la història i unaltre vegada per culpa nostre pels catalans de “pedigrí” esquerra i pels 4 mafiosus amb el poder del diner que ens traeixen em favor de Madrid i com molt bé diu aquell la história se repite burlando la dignitat de tot un poble . Au tot a la merda unaltre vegada

 10. Bon dia, es ben veritat que ERC, esta fent una política incomprensible, sembla que volen goberna a qualsevol preu, però ara les cartes ja estan tirades, i no en treurem res de tirar-nos els plats pel cap ara només queda tots a votar independència si logrem majoria que crec que si, alguns no els quedarà cap més remei que treure’s la careta.

Comments are closed.