image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat en declaració institucional des del Palau de la Generalitat que “no hi ha presons, multes, exilis ni persecucions que puguin frenar l’anhel de llibertat d’un poble com el català” i també ha denunciat que “processar responsables polítics per haver fet allò que havia estat compromès en les eleccions amb els ciutadans és una aberració democràtica i preocupant en l’Europa del segle XXI”.

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha finalitzat la seva investigació sobre el referèndum del 2017. Malgrat trobar indicis de diversos delictes, no hi són els de rebel·lió ni sedició. 30 investigats seran processats pels delictes de malversació, desobediència, prevaricació o falsedat documental. Són, majoritàriament, càrrecs intermedis del govern de Carles Puigdemont, com ara l’exdirector del Diplocat Albert Royo; l’exalt càrrec de Presidència Antoni Molons; Joaquim Nin, exsecretari general de Presidència, i Rosa Vidal, interventora del Govern; Amadeu Altafaj, exdirector de la representació de la Generalitat davant la Unió Europea, i Aleix Villatoro, exsecretari general del Departament d’Exteriors.

La jutgessa també processa per un delicte de desobediència la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach; el director de TV3, Vicent Sanchis; el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director de Comercial i Màrqueting de la CCMA, Martí Patxot.

Publicitat
Publicitat

Per als processats per malversació, la jutgessa fixa en 5.803.068 euros la fiança solidària per responsabilitat civil. A les xarxes socials, diversos dels processats han fet una crida a ajudar econòmicament fent aportacions a la Caixa de Solidaritat, que podeu trobar en aquest enllaç.