image_pdfimage_print

La iniciativa “Tu votes tu comptes” que impulsa l’Assemblea Nacional de Catalunya conjuntament amb el Cercle Català de Negocis ha fet pública la llista de candidats independentistes a les eleccions a algunes de les Cambres de Comerç del país: la de Barcelona, la de Terrassa, la de Sabadell i la de Manresa. Podeu consultar la llista completa en aquest enllaç però podem destacar Catgas i Bonpreu entre altres empreses i professionals.

Les eleccions a les cambres de comerç no són per escollir president o presidenta, tot i que la majoria de candidatures presenten exclusivament un president. Les eleccions són per escollir les vocalies que formaran el gruix del consell de les cambres de comerç i dels quals en sortirà, per votació, el president/a. Les cambres oficials de comerç són entitats públiques orientades a donar suport i guiatge a empreses, autònoms i cooperatives (de treball i de servei) catalanes i participen en espais estratègics de l’economia i les infraestructures de Catalunya com fires, ports o consells. Actualment són socis de les cambres de comerç la majoria d’empreses, cooperatives de servei i autònoms que amb més de dos anys d’activitat, on s’integren de forma automàtica.

La votació telemàtica és del 2 al 7 de maig i la presencial el 8 de maig. Els candidats d’aquesta llista s’han compromès a seguir 4 eixos:
1- Compromís de país. Amb lideratge econòmic i sense submissió als interessos d’oligopolis i empreses amb seus no catalanes.
2- Compromís de representació. On els interessos de totes les empreses que conformen el teixit empresarial de Catalunya hi siguin representades: microempreses, pimes, grans empreses, autònoms i cooperatives.
3- Compromís de bon govern. Un nou model de cambres: més democràtiques, sobre la base de la participació, la transparència, la innovació i la igualtat.
4- Compromís de transformació. Fomentar el talent, el cooperativisme i les polítiques d’ocupació i d’emprenedoria, en el marc d’una economia sostenible i amb valors.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Tota la informació és disponible al web tuvotestucomptes.cat. Per al cas de la votació electrònica és imprescindible un certificat digital admès per la Cambra corresponent i que estigui al dia. Actualment moltes empreses i professionals, o el seu gestor, en disposen.