image_pdfimage_print

El Conseller a l’exili Toni Comín va presentar ahir el Consell de la República al Parlament britànic davant de diputats, lords, assistents parlamentaris i premsa.

Segons Toni Comín “si Espanya fos un país democràtic hagués permès el referèndum a Catalunya”. “Hem començat el camí a la República, que és un camí unilateral. Hem creat el Consell de la República […]. Nosaltres no hem renunciat al mandat de l’1 de d’octubre, que prové de la legitimitat del Parlament i la Llei del Referèndum”.

També ha afegit que “avui dia hi ha una batalla a Europa entre les forces autoritàries i les democràtiques[…] Catalunya és un dels escenaris clau i és feina de tots assegurar que la democràcia prevalgui”. “Hem de tractar els catalans independentistes com adults: cal més mobilització i més tensió per obtenir suports internacionals que forcin a Espanya una solució democràtica per Catalunya […] La vaga general permanent és la única via”.

Publicitat
Publicitat

“La forma és el Consell de la República. I perquè el Consell sigui escoltat a nivell internacional ha de tenir el màxim de suport intern a Catalunya. Però també necessitem que en el Consell s’inscriguin i es registrin ciutadans de tot món. Hem dissenyat el Consell de manera que qualsevol es pugui inscriure”. El Consell per la República és una institució privada, emparada per la llei belga, i no podria ser dissolt en cap cas.