image_pdfimage_print

Aquest mes de març, al voltant de 200.000 treballadors i treballadores del sector públic, un 8% de la població assalariada de Catalunya, estan cridats a les urnes. Hauran de decidir els seus representants sindicals.

Amb motiu d’aquesta onada d’eleccions, l’Assemblea Nacional de Catalunya ha fet una crida a votar els sindicats de classe i nacionalment compromesos. L’Assemblea considera que aquestes eleccions, conjuntament amb les que es duran a terme al mes de maig a les Cambres de Comerç i altres conteses properes, són una nova oportunitat per tenir veus independentistes als diferents estaments de la nostra societat. D’aquí neix la iniciativa Tu Votes, Tu Comptes.

Avui 6 de març, és el torn dels funcionaris de la Generalitat: personal administratiu i tècnic, bombers i agents rurals: 30.000 treballadors. El sindicat Intersindical-CSC també s’hi presenta. Recordem que aquest sindicat ha estat el convocant de les vagues generals en defensa dels presos i de l’autodeterminació.

Publicitat
Publicitat

El Govern de la Generalitat durà a terme una primera experiència de vot electrònic. Es farà en una mesa electoral a les dependències del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que aglutinarà 249 electors i electores.

Els electors que vulguin participar en aquesta experiència, ho podran fer de manera voluntària, en una sala annexa al punt de votació. Els votants podran escollir votar a través d’un ordinador, d’una tauleta o des del seu propi mòbil. Prèviament, han rebut un correu electrònic amb les instruccions necessàries per obtenir la contrasenya que els permetrà fer efectiu el vot amb totes les garanties de privacitat i seguretat.

En paral·lel, el departament que encapçala Jordi Puigneró segueix tramitant el decret per implantar el vot electrònic com a mètode de vot a les futures eleccions sindicals i la resta de conteses electorals en el si de l’Administració amb la intenció d’augmentar la participació dels treballadors.

Les properes dates a tenir en compte són l’11 de març, personal dels Mossos d’Esquadra, 16.000 treballadors; el 12 de març, personal docent no universitari: 80.000 docents; i el 26/27 de març, personal de l’ICS: 80.000 sanitaris. Recordem que en el cas dels Mossos s’hi presenta el sindicat SEGCAT amb una clara vocació de servei a Catalunya.