image_pdfimage_print

Jordi Graupera, alcaldable per Barcelona és Capital-Primàries ha estat aquest dilluns al Mobile World Congress, coincidint amb la inauguració de la fira sobre tecnologia mòbil més important del món. El MWC és una plataforma des d’on Barcelona podria exercir un rol de lideratge en l’ambit global en el sector de les TICs però “any rere any perdem l’oportunitat de començar a ser-ho. En lloc d’això projectem la Barcelona de l’escenificació ridícula dels polítics: des de l’alcaldessa de Barcelona, al president de la Generalitat, fins al rei, estan jugant al gat i la rata per dins del congrés amb una política que no significa res ni aporta res a ningú –ha dit Graupera a la sortida del congrés—. És pura escenificació per cobrir el buit del que passa en el fons de la qüestió”.

L’alcaldable ha afegit que “arribem al Mobile un any més sense els deures fets”. Barcelona podria ser molt més que un lloc on es fan congressos perquè hi fa bon temps i hi ha bons restaurants i podria ser la veritable capital mundial de la innovació tecnològica. “I no ho som perquè aquells que tenen la responsabilitat de fer que sigui possible no ho estan fent”. I ha posat com a exemple la fundació Mobile World Capital, una fundació pensada per crear indústria, infraestructura i cultura al voltant de la innovació tecnològica. D’aquesta fundació en formen part, entre d’altres, l’Ajuntament, la Generalitat i també el Ministeri d’indústria “que com és obvi no té gens d’interès perquè Barcelona es converteixi en un pol de desenvolupament tecnològic”.

“En canvi ens passem els dies que dura el Mobile queixant-nos de les condicions laborals dels treballadors –ha continuat Graupera– quan l’Ajuntament podria tenir una pota en les decisions de contractació i no l’està tenint perquè no confia en aquest congrés. No hi va confiar d’entrada. No creu en aquesta tecnologia, no creu en aquesta indústria, de fet no creu en cap indústria. De mica en mica ha anat arrossegant els peus perquè ja veu que és un ridícul majúscul internacional posar-se d’esquena a un congrés com aquest. Però malgrat tot això continua sent un èxit, perquè Barcelona és molt més potent que el seu Ajuntament, és molt més gran que el seu sectarisme”.

Publicitat
Publicitat

“Necessitem que hi hagi un alineament entre el que passa a l’interior del Mobile World Congress i el que passa a l’Ajuntament, perquè si no, només parlem de l’embolcall i mai no parlem del contingut”, ha conclòs Graupera.