image_pdfimage_print

El ministre José Borrell ho ha tornat a fer. Com ja va passar en les seves declaracions davant la BBC on va reconèixer públicament que Catalunya és una nació, o quan va minimitzar el genocidi indígena a Amèrica, quan se li dona temps per esplaiar-se, les seves paraules creen polèmica.

En aquest cas ha estat en una conferència al Geneva Press Club, un club suís de premsa, on va parlar entre altres coses de Catalunya-Espanya i de la Guerra Civil. Sobre Espanya va afirmar que és un estat mal consolidat. Textualment Borrell admet que “Espanya no va consolidar un estat modern. Els independentistes pensen que la nació fa l’estat. Jo penso el contrari, que l’estat fa la nació. Un estat fort que imposa la seva llengua, la seva cultura i la seva educació”. I immediatament compara l’estat espanyol amb el francès, exemple d’estat repressor de les seves nacions.

Després es fa un embolic afirmant primer que la Guerra Civil espanyola no va ser un conflicte entre Espanya i Catalunya per després rebatre’s dient que “el nacionalisme/independentisme català té molt a veure amb el desencadenament de la Guerra Civil”.

Publicitat
Publicitat

Podeu veure els dos vídeos en aquests enllaços de twitter [1] [2].

Res de nou que no sàpiguen tots els catalans, les confessions de Borrell, que ben aviat perdrà el seu lloc com a ministre d’Exteriors, en part perjudicat pels seus reconeixements explícits i involuntaris del caràcter nacional de Catalunya.