image_pdfimage_print

Arriba el súperdissabte de Primàries Catalunya per a les eleccions municipals del proper mes de maig.

A més d’una trentena de municipis ja es pot votar des de les 20h d’ahir de manera telemàtica i, presencialment, a partir d’avui a les 10 hores. La votació presencial s’acabarà avui a les 20 hores i es podrà realitzar als punts de votació establerts a cada municipi i que reproduïm a continuació:

Els municipis on avui es fan primàries representen una població de diversos centenars de milers d’habitants i se sumen a la dels municipis que ja les han fetes com és el cas de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat entre altres.

Publicitat
Publicitat

A partir de les 8 del vespre començarà el recompte i un cop finalitzat l’escrutini s’ordenarà provisionalment la llista de candidats/es en funció del nombre de vots acumulats i el Comitè Electoral de cada municipi procedirà a la proclamació provisional dels membres de la llista. La llista s’ordenarà de forma de major a menor nombre de vots.

En el termini de dos dies naturals després de la proclamació provisional, cada Comitè Electoral publicarà la Proclamació definitiva de les persones electes en el procés de Primàries, adequant-la al compliment de la legalitat vigent respecte a la paritat de gènere de les llistes electorals.

La democràcia de base continua enfortint el país i qüestionant l’actual partitocràcia.