image_pdfimage_print

Diana Coromines, número 3 de la llista de Barcelona És Capital-Primàries, s’ha trobat amb l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i amb representants del grup parlamentari de Westminster d’amistat amb Catalunya. Aquestes trobades s’emmarquen en una visita de deu dies a Copenhaguen, el sud de Suècia i Londres, que finalitza avui.

A Londres s’ha reunit amb l’alcalde, Sadiq Khan, que ha valorat molt positivament les Primàries, i amb la regidora de la London Assembly Léonie Cooper, de la comissió de medi ambient, amb qui han obert un canal de col·laboració per compartir propostes de solucions a reptes conjunts. Coromines també ha visitat el think tank Centre for London, per conèixer de la mà del seu director, Ben Rogers, les propostes urbanístiques que fan per construir una ciutat més sostenible i centrada en el benestar del ciutadà.

Coromines ha estat rebuda per Chris Brambery, director de l’All-Party Parliamentary Group on Catalonia, un grup de diputats britànics de tot l’espectre ideològic creat el 2017 per seguir la situació política a Catalunya. Just abans de l’inici del judici als presos polítics, dilluns es va publicar una moció a la Casa dels Comuns on 25 diputats demanen al govern britànic que condemni uns judicis que no s’haurien de produir i que posen de manifest la dubtosa qualitat de la democràcia espanyola.

Publicitat
Publicitat

A Copenhaguen, Coromines s’ha reunit amb Franziska Rosenkilde, regidora de cultura; amb el portaveu dels socialdemòcrates a l’Ajuntament, Jonas Bjørn; amb el cap de creativitat del consistori, Mikkel Christian Knudsen, i amb la regidora de polítiques infantils i juvenils, Sofie Seidenfaden. També s’ha reunit amb els diputats Lars Aslan Rasmussen, del partit socialdemòcrata, i Uffe Elbæk, del partit Alternativet. A tots ells els ha presentat la iniciativa de Primàries, que ha estat molt ben rebuda, i s’ha iniciat una col·laboració per treballar aspectes de totes dues ciutats, Copenhaguen i Barcelona, conjuntament.

Finalment, amb aquest mateix objectiu també s’han fet reunions amb la urbanista Helle Søholt i el director de Copenhagenizers, Morten Kabell, expert en planificació d’infraestructura urbana per a la bicicleta.

Coromines també s’ha desplaçat al sud de Suècia per estudiar el sistema de biblioteques públiques, que són un referent a Escandinàvia.