Primàries per Europa

Les eleccions europees del 26 de maig són una nova oportunitat per seguir espifiant-la. Són una oportunitat genial per seguir avalant amb el nostre vot, o la nostra indiferent abstenció, una manera de fer política que enfonsa l’independentisme en un mar d’estupideses i d’ocurrències sense sentit. Les europees de maig seran una nova prova de fins a quin punt estem encallats en un marc mental autonomista, unes idees esquifides i auto complaents, i de quina intensa manera ens han congelat la sang la ineptitud dels propis i la repressió dels estranys. Des de Catalunya podem enviar al Parlament europeu a oportunistes famosos, tocacampanes superficials i venuts a la seva pròpia causa, politiquets sense idees i gossets faldillers grisos i mediocres. Serà una bona manera de demostrar a Europa i al món que l’independentisme és una farsa, que ens prenem la política de broma i que no som capaços de fer una llista electoral seriosa que defensi res més que les butxaques dels partits i els seus titelles a sou. Les eleccions europees poden ser una nova derrota de credibilitat i discurs pel país. O poden ser tota una altra cosa.

Les eleccions europees del 26 de maig són una oportunitat per demostrar-nos que hem après la lliçó. Que tot el que no es faci des de la base serà fet contra la base. Que les promeses i els discursos dels partits polítics que es deien independentistes no valen res, no aguanten res i no arriben enlloc. Que ja hem entès qui són els que posen bastons a les rodes al futur del país i que la seva credibilitat és zero i que el seu crèdit s’ha acabat. Que ja hem provat una vegada i una altra la seva medicina d’eufemismes i xantatges, de paraules buides i fracassos, de misèria moral i inutilitat política, de mesquinesa sectària i cinisme professional. Que ja n’estem farts del seu llenguatge de derrota i submissió, de l’actitud mesella del servidor col·laboracionista. Que ja hem comprovat fins on arriba el seu valor i la seva preparació i la seva paraula i la seva unitat i el seu compromís. I que ja sabem que la seva poca vergonya només està a l’altura de la seva irresponsabilitat.

Necessitem una llista civil per a les eleccions europees. Una llista independentista i independent. Una llista d’homes i dones capaços, i dotats amb les virtuts més importants de la política i de la vida: esperança, valor, convicció, fe, llibertat de pensament i do de paraula. Dones i homes que ens facin sentir orgull de vot, que ens retornin l’alè perdut i que s’expressin amb un llenguatge de victòria i convenciment. Una llista unitària, transversal, oberta i rica en la diversitat. Una proposta per l’Europa de la democràcia, de la llibertat, dels drets i els deures. Un grup de persones que enviïn un missatge clar i contundent des del Parlament europeu, que s’allunyi del victimisme i es degui al mandat inequívoc del Primer d’Octubre.

Hem de poder construir una llista electoral que la gent pugui votar sense haver de tapar-se el nas. Hem de construir una alternativa als partits que han rendit el país. Hem de donar l’oportunitat a la gent del Primer d’Octubre de dir alt i clarament que a qui volen a Europa són les veus de la llibertat i no de la submissió. No se m’acut manera més participativa i democràtica de fer-ho que amb unes Primàries per Europa. Aprofitem l’ocasió. Fem-les.