image_pdfimage_print

Quim Forn, exconseller d’interior i anteriorment tinent d’alcalde de la ciutat, actualment reclòs a la presó per l’Estat espanyol, ha anunciat aquest matí que es presenta com a candidat a l’alcaldia per Barcelona. En una piulada ha expressat que “He pres la decisió d’encapçalar una candidatura integradora, solvent i transversal per guanyar l’alcaldia de Barcelona. Vull liderar un projecte de transformació de la ciutat sòlid i rigorós per situar Barcelona, de nou, al centre de tot” i ha publicat una carta on explica la seva motivació i els objectius de la seva candidatura.

En la seva carta Forn recorda que és tancat des de fa més de 14 mesos, en vigílies d’afrontar el judici. Forn assegura que vol ser motor de canvi en la reversió del model al qual Barcelona està sotmesa des de les darreres eleccions municipals i fa valer la responsabilitat directa anterior sobre la seguretat publica i la mobilitat. El candidat remarca que vol donar continuïtat al projecte de Xavier Trias.

Forn també fa un al·legat en defensa dels seus drets “Em presento perquè hi tinc dret. Perquè no fer-ho, i donar per fet que se m’arrabassaran els meus drets polítics, juntament amb la llibertat, seria acceptar i donar per bones les raons dels que han construït artificiosament la narrativa que em manté preventivament a la presó”.

Publicitat
Publicitat

I sobre la composició de la seva llista conclou que “hi cap tothom que assumeixi que aquest és un projecte per governar Barcelona i que situa la nostra ciutat en el centre de tot” i que compta amb el talent de Neus Munté, que és la candidata sorgida de les primàries del PDeCAT. En les pròximes setmanes es compromet a treballar “en nom de la transversalitat i unitat que la gent ens demana”.

Queda per veure què passaria en cas que obtingués la victòria i l’Estat espanyol no permetés la seva proclamació com a alcalde.