image_pdfimage_print

El Cercle Català de Negocis ha obert una campanya d’inscripció de candidats amb la finalitat de confeccionar una llista electoral per a les pròximes eleccions a les Cambres de Comerç de Catalunya. Segons l’entitat ja s’hi han adherit nombroses empreses, però encara queden alguns epígrafs per cobrir a algunes Cambres concretes.

En el comunicat que han fet públic al seu web exposen que un dels objectius principals d’aquesta candidatura és excloure dels òrgans de govern de les Cambres aquelles empreses que hagin traslladat la seva seu fora de Catalunya i convidar-hi empreses estrangeres que hagin invertit en el nostre país recentment.

Asseguren que des del CCN respecten la decisió d’algunes empreses en relació amb la seva deslocalització, però consideren que no haurien de tenir representació a les Cambres catalanes, sinó a les de la seva nova circumscripció.

Publicitat
Publicitat

Així mateix, consideren una autèntica vergonya que certes concessionàries d’autopistes continuïn sent socis honorífics de la Cambra de Barcelona quan el que fan és traslladar el cost i el deute de les autopistes de Madrid als usuaris de les autopistes catalanes amb la finalitat que amb els ingressos de les autopistes catalanes es rescatin les autopistes de Madrid. Segons el CCN cal que els agents econòmics de cada territori recuperin el control de les Cambres de Comerç ara en mans d’interessos aliens a la nostra economia.

A aquesta iniciativa s’hi han afegit nombrosos empresaris membres de la sectorial d’empresaris de l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats que han adoptat un compromís electoral del qual en destaquem alguns punts:

– Comprometre les Cambres amb la República i la sobirania fiscal.
– Desvincular l’economia catalana de l’IBEX 35.
– Promoure la marca «Catalunya» i restringir l’ús de la marca «Barcelona» a empreses que hi tinguin la seu social i fiscal.
– Alliberar tots els peatges amortitzats de les autopistes catalanes.
– Recuperar un sistema bancari propi i el sistema de caixes d’estalvi.
– Fomentar la concessió d’obres públiques a empreses amb capital català.
– Excloure dels òrgans de govern aquelles empreses que hagin traslladat la seva seu fora de Catalunya i obrir-los a empreses que inverteixin aquí.

Finalment el CCN fa una crida a les empreses catalanes a posar-se en contacte amb ells amb la promesa que s’ocuparan tant dels tràmits d’inscripció com de la campanya de comunicació per fonamentar candidatura. Trobareu més informació al seu web.