Lliurament de la Medalla al marit de Carme Forcadell
image_pdfimage_print

El president Quim Torra, cap de l’Executiu ha lliurat aquest dijous 10 de gener, la Medalla d’Or de la Generalitat a Carme Forcadell, Carles Viver i Pi-Sunyer i RCR Arquitectes, als quals s’ha referit com “exemples evidents d’aquesta societat que ens fa sentir orgullosos i que ens permet tenir un mirall on ens agrada reconèixer-nos”.

Durant la cerimònia, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president ha tingut paraules de reconeixement i agraïment per a cadascun dels guardonats. De la presidenta Forcadell, ha posat en relleu “la seva lluita per la veritat, una veritat individual i col·lectiva que ens pertany a tots” i ha dit que “encarna la idea de llibertat, que és també una idea de democràcia, de determinació i de veritat”. Quim Torra ha denunciat que ha estat “vergonyosament empresonada per haver exercit amb pulcritud democràtica la seva feina” i ha fet notar que “la seva presó és una metàfora ben clara de la nostra presó col·lectiva i de les mentides sobre les quals se sustenta”

De Carles Viver i Pi-Sunyer, el cap del Govern ha destacat que “encarna sens dubte el valor del talent, que ha consolidat damunt d’altres dues característiques: el rigor professional i intel·lectual, el compromís i la fidelitat a les institucions de la terra”. També ha expressat agraïment per la “permanent cerca de la veritat al llarg de tota la seva brillant carrera professional com a jurista”.

Publicitat
Publicitat

Pel que fa a l’estudi RCR Arquitectes, el president Torra ha remarcat que “representen perfectament  el concepte de cultura entès en el seu sentit més ampli i radical, és a dir, que va a la mateixa arrel”. Així mateix, els ha agraït la “lluita per la seva veritat”, que els ha portat a ser distingits amb els premis amb més prestigi del món.

La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El decret de concessió de la Medalla d’Or posa recalca la “destacada trajectòria” de Carme Forcadell “en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”. De Carles Viver i Pi-Sunyer, el Govern reconeix “la seva destacada trajectòria en l’àmbit del dret i la ciència política” i el seu “compromís amb la democràcia i la llibertat del nostre país”. Pel que fa a l’estudi RCR Arquitectes, el decret de concessió subratlla “la seva trajectòria en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatge i l’art” i la “projecció internacional obtinguda a través d’una obra que dona a conèixer el nostre país amb prestigi i gran interès cultural”.