image_pdfimage_print

Un any després de les eleccions imposades per l’Estat espanyol que varen tenir victòria republicana, el govern d’en Pedro Sánchez va decidir, en una nova mostra d’humiliació, celebrar el Consell de Ministres d’Espanya a Barcelona, un any després.

Segons informació proporcionada pel CDR Catalunya, les accions de defensa de la República que s’han dut a terme al llarg d’aquest divendres, han estat diversos talls a les carreteres a primera hora del matí: AP-7 (L’Ampolla), AP-7 (Girona Oest), A-2 (Alcarràs), N-II (Figueres), C-16 (Manresa), C-58 (Vacarisses),C-25 (Riudellots), C-31 (Verges), C-31 (Badalona, marxa lenta), C-65 (Llambilles), ronda de Dalt (sortida 11), ronda de Dalt (Esplugues), B-20 (Montigalà), B-23 (St. Joan Despí), ronda Litoral (Montjuïc), GIV-6216 (Sant Pere Pescador). A dos quarts de 8 del matí hi havia 18 punts de trànsit afectats. Talls que al llarg del matí s’han anat obrint al trànsit i que han provocat que la circulació de vehicles a Barcelona fos, segons l’equip viari de Trànsit, la meitat d’un divendres habitual.

L’AP-7, tallada a Girona fins a les 12 del matí

Els CDR han organitzat diverses columnes que avançaven des de diferents punts de Barcelona fins a la Llotja de Mar, on a les 10 del matí començava la reunió del Consell de Ministres. Hi ha hagut càrregues al Paral·lel i a Drassanes, on els manifestants han intentat superar les tanques que aïllaven el Consell de Ministres i el passeig que havia de fer l’executiu espanyol per arribar-hi. El balanç de detinguts per part dels mossos d’Esquadra ha estat de 13 persones, 10 a Barcelona i 3 a l’Ampolla.

Publicitat
Publicitat

Pel que fa a la concentració organitzada davant l’estació de França per part d’Òmnium a les 11 del matí, anomenada “consell popular de ministres”, ha aplegat unes 3.000 persones segons la guàrdia urbana, en un acte ple de parlaments, crides a la llibertat i a la democràcia i actuacions musicals.

A les quatre de la tarda, la consellera i portaveu del Govern, Elsa Artadi, compareix en roda de premsa per valorar el Consell de Ministres espanyol. Critica la decisió del govern de Pedro Sánchez de canviar el nom de l’aeroport i assegura que el problema de l’aeroport del Prat no és de nom, sinó de gestió.

La portaveu Elsa Artadi, en roda de premsa

Posteriorment, a les 6 de la tarda s’ha iniciat la manifestació unitària independentista sota el lema “Tombem el règim” als Jardinets de Gràcia a Barcelona. També hi ha hagut concentracions a les capitals de Tarragona, Lleida i Girona. La manifestació a Barcelona ha emplenat el passeig de Gràcia, i segons la Guàrdia Urbana ha concentrat 40.000 persones.