image_pdfimage_print

Unes quaranta persones promouen un manifest ecologista que s’adreça a la Crida Nacional per la República, per tal que el procés de definició i constitució de la República Catalana es realitzi sota el marc dels Objectius del Desenvolupament Sostenible del 2030.

Entre els sotasignants cal destacar la presència d’en Pep Puig i Santiago Vilanova del partit Alternativa Verda, els científics Martí Boada i Joaquim Corominas i l’ex-diputat per Solidaritat Catalana per la Independència Toni Strubell.

El manifest considera que és “necessari crear noves eines i instruments polítics per construir un nou país al servei de la seva gent i en pau amb la natura.” També hi exposa que “ens hem de comprometre a bastir una República al servei de les persones, justa i solidària, on la lluita contra el canvi climàtic sigui una prioritat i es dotin recursos necessaris per a la regeneració dels sistemes ecològics malmesos.”, i afegeix “una República que exerceixi la seva sobirania sobre els béns bàsics comuns (sòls, aigua o energia).”

Publicitat
Publicitat

Podeu llegir el manifest sencer a continuació.

MANIFEST-ECOLOGISTES