Primera presentació de candidats de Primàries Barcelona fa unes setmanes | ANC
Primera presentació de candidats de Primàries Barcelona fa unes setmanes | ANC
image_pdfimage_print

En una roda de premsa feta aquest matí a la seu nacional de l’ANC, Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC; Anna Arqué, portaveu de Primàries Barcelona, i Josep Manel Ximenis, de Primàries per la República, han explicat la situació actual del registre de votants i candidats de les primàries i han donat pas a la presentació dels primers candidats per Barcelona i de la pàgina web que informa del programa i currículum de cadascun d’ells. Els candidats han escenificat el seu compromís signant i entregant un document on es comprometen a treballar “fidelment” pel dret a l’autodeterminació i la defensa de la independència de Catalunya, pel progrés del municipi i la defensa de la democràcia i dels drets humans, entre d’altres.

Paluzie ha recordat que la proposta de Primàries lliga amb l’estratègia aprovada per l’Assemblea al ple del Secretariat Nacional. “Ens hem refermat en l’aposta per la independència, i per la via unilateral”, ha dit. De fet, un dels diagnòstics dels fets d’octubre és que calia comptar amb el suport dels municipis, i en aquest suport és “cabdal” comptar amb la capital del país. Per això, el moviment independentista ha de prioritzar l’alcaldia de la capital del país. Si no ho fa, ha dit Paluzie, vol dir que no estaran prioritzant la independència a curt termini. Per acabar, Paluzie ha fet una crida als partits polítics a sumar-se a la iniciativa.

Anna Arqué ha afegit que la gent està decidint ser “part del canvi” d’una cultura política “intrínsecament lligada a una dinàmica de partits” que el que no fa és donar resposta a una exigència democràtica que, segons Arqué, la ciutadania demana.

Publicitat
Publicitat

Josep Manel Ximenis, al seu torn, ha dit que qualsevol moviment ciutadà sempre ha d’incloure Barcelona, per això tot comença amb la capital, i ha demanat que el poble es faci seu tot aquest procés.

En aquests moments consten a Barcelona més de 20000 votants inscrits i 42 candidats confirmats , que es preveuen arribin a la seixantena quan s’arribi a la fi del termini d’inscripció, el 23 de novembre.

Els candidats que han assistit avui a la presentació són els següents:
Olga Amargant, Dario Funallet, Adrià Alsina,Jordi Graupera, Marc Comes, Pep Puig, Salvador Bonada, David Bultà, Cristian Salomoni, David Folch, Joan Fonollosa, Albert Forcades, Josep Soldevila, Jordi Molist, Gerard Ardanuy, Cristina Font, Jordi Oliver, Monica Vidal, Maria Vila, Carles Domingo, Joan Valero, David Cardenas, Josep Antoni del Barrio, Àstrid Bierge, Diana Coromines i Antoni Carulla.