Declaracions posteriors a la reunió amb ensenyament | Plataforma per la Llengua
Declaracions posteriors a la reunió amb ensenyament | Plataforma per la Llengua
image_pdfimage_print

Després de la reunió que aquesta tarda han mantingut representants de la Plataforma per la Llengua amb responsables del Departament d’Ensenyament, s’ha acordat obrir una taula de negociació per tal de plantejar esmenes al document del nou model lingüístic escolar.

La Plataforma per la Llengua s’havia mostrat preocupada davant la possibilitat que el nou model comportés un deteriorament de la competència lingüística en català en l’alumnat d’algunes àrees de Catalunya. “La nostra prioritat, i pel que treballarem, és garantir que tots els alumnes catalans assoleixen el màxim nivell de coneixement del català al finalitzar els estudis”, ha assegurat Mireia Plana, vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua. “L’aprenentatge del català no pot sortir perjudicat amb el nou model, que ha de permetre l’aprenentatge de noves llengües sense debilitar el català”, han assegurat des de l’ONG del català.

Des d’Ensenyament s’ha mostrat el document com una revisió del model actual tenint en compte les noves realitats sociolingüístiques. “Precisament per la realitat sociolingüística hem de tenir en compte que en algunes zones del país és necessari, fins i tot, reforçar l’ensenyament del català”, ha dit Plana. “La Plataforma per la Llengua treballem per fer del català la llengua comuna, la llengua de cohesió social del país, i això només és possible si garantim que tothom té un bon coneixement de la llengua”, ha assegurat la vicepresidenta de l’entitat.

Publicitat
Publicitat

En les properes setmanes, la Plataforma per la Llengua presentarà propostes d’esmenes a Ensenyament per tal d’assegurar que el document del nou model lingüístic garanteix i promou la plena competència lingüística en català de tots els escolars.

1 COMENTARI

  1. El català a l’escola és tot just un pedaç que manté la il·lusió d’una Catalunya catalana a qui vulgui tancar els ulls, però la realitat és que vivim immersos en una societat castellana, on els mitjans de comunicació, massivament en castellà, a poc a poc dicten l’idioma de referència. La pèrdua de catalanoparlants no és casual, senzillament patim una immersió brutal en castellà.

    La dissolució social, la desaparició, aquesta és la solució del Sànchez, quan diu que el tema català només s’anirà solucionant d’aquí uns anys. Com saben tots els espanyols informats, ell sap perfectament que el català retrocedeix, i pensa que amb la residualització de la cultura i llengua catalanes, els catalans esdevindrem una mena de valencians, orgullosos de la valencianitat folklòrica, sempre en castellà, subordinada, pagafestes, avergonyida de l’idioma dels seus güelos. Potser en Sánches té raó, i per això cal recuperar el terreny perdut abans d’esdevindre un residu incapaç de protestar contra la gran sangonera.

Comments are closed.