La jornada benèfica organitzada el passat diumenge 21 d’octubre per @sense_por en motiu de la recaptació de fons per La Marató de TV3, enguany dedicada al Càncer, transforma la localitat berguedana de Puig-reig en un exemple per al conjunt del territori català

La xifra recaptada a data d’aquest article frega els 5.084 €. I, és que, des del seu compte d’Instagram que començà a capitalitzar activitat des del primer d’octubre, es compartia que: «el 2016, a Catalunya, s’estimà que 38.500 persones foren diagnosticades de càncer, 10.525 de les quals no sobrevisqueren».

«El càncer representa la primera causa de mort entre els homes, i la segona entre les dones, i la seva incidència segueix sent molt alta: es calcula que al llarg de la vida, el tindran un de cada dos homes, i una de cada tres dones».

El programa d’actes que precisament s’establí per a fer d’aquesta, una jornada participativa, feu un recorregut molt complet, des d’una sessió de Ioga; passant per un taller de menú saludable; seguint del vermut poètic a càrrec dels membres de l’associació literària local Pensaments i Paraules. A la tarda, la jornada es perllongà amb un taller de sabó ecològic, i la cloenda es féu amb el Concert & Impro Musical. Tot plegat a càrrec de professionals locals.

Paral·lelament, es portaren a terme activitats infantils durant tot el dia per a fer partícips d’aquesta lluita als més petits, tot implicant-los des del vessant lúdic; a més del ‘Mercat Solidari‘ amb la venda de: camisetes @sense_por per un preu de 12 €, entre altres detalls, que es poden adquirir si es reserven a través de sensepor2018@gmail.com.

Hi col·laboraren 24 entitats, i l’escola pública Alfred Mata cedí les seves instal·lacions.

El missatge que accionà @sense_por fou frontal, contrarestant així la por, fent d’això el seu baluard més apreciat des de la solidaritat i la implicació; des del coneixement i la conscienciació.

Una festa per la vida, per a tots.

View this post on Instagram

I així de felices tanquem la jornada! Dies com avui son un exemple de generositat i altruisme. GRÀCIES infinites a tots/es! #sense_por #lamaratotv3 #càncer #puigreig #berguedà

A post shared by SENSE POR (@sense_por) on Oct 21, 2018 at 1:52pm PDT