image_pdfimage_print

Després del posicionament clar de l’Assemblea Nacional de Catalunya en el valor i el sentit de la via unilateral com a pauta per assolir la independència política d’aquest país, ara també s’hi suma el Cercle Català de Negocis, entre altres, en el desè aniversari de la seva existència.

El CCN ha contribuït a generar i difondre arguments polítics i econòmics per a la independència de Catalunya, a través d’estudis d’elaboració pròpia difosos en més de 1.800 actes públics, sempre des de la més estricta fidelitat i confiança vers els representants polítics dels catalans i sense cap tipus de distinció ideològica.

Tanmateix, els inesperats esdeveniments polítics del darrer any així com l’aclaparador suport social a la independència demostrat en reiterades ocasions, permeten i obliguen a aquesta entitat del teixit econòmic i comercial català a prendre la iniciativa, després de madurar-ho i sabent tots els riscos que qualsevol canvi comporta.

Publicitat
Publicitat

Per aquest influent grup de pressió, a més de dinamitzador empresarial en el cor del Vallès, “ja s’ha superat l’estadi dels arguments, i per això ens hem proposat obrir una nova etapa: l’etapa dels fets”.

Aquests fets passen per esperonar els sectors econòmics, professionals i empresarials en la generació de les estratègies i els instruments que han de permetre als catalans desconnectar l’economia catalana del llastre de l’Estat espanyol i de l’IBEX35 i obrir-la a un món globalitzat ple d’oportunitats, on amb idees bones i projectes sòlids hi ha molt a guanyar.

Com diuen des del CCN, l’escenari del futur immediat pels catalans passa per preveure les amenaces reals que planen sobre la nostra economia derivades de la nova política de compra de deute públic per part del Banc Central Europeu (pujada dels tipus d’interès, encarint els crèdits i les hipoteques en curs i futures), així com del col·lapse global de l’economia espanyola per l’acumulació de deute i altres greus mancances.

Aquesta entitat patronal catalana, assentada sobre els valors fundacionals de la república, ara mateix ja actua en diversitat de camps, tots ells amb gran valor afegit. I de cara al futur, se centraran en activitats de gran consens social com les següents: banca comercial de proximitat allunyada d’aquella que va fugir els dies previs al referèndum d’autodeterminació, alliberament integral de peatges com element vertebrador del territori, productes quilòmetre zero amb visió de comerç local sovint amb millors relacions qualitat-preu, connexió de les cambres de comerç amb el teixit empresarial que no vol abandonar el país sota cap supòsit, finançament intel·ligent en el món globalitzat per a la protecció dels estalvis catalans i l’aprofitament per a inversions catalanes exigents, desenvolupament a millor de la marca Catalunya com referent de qualitat i projecció i, finalment, suport als elements de sobirania fiscal catalana a fi que la traçabilitat de cada euro que paguen les empreses catalanes a hisenda estigui garantida.