image_pdfimage_print

El projecte OpenBudgets.eu (plataforma de transparència financera pel sector públic), conegut com OBEU, ha desenvolupat un programari de codi obert per possibilitar la transparència financera a tots els nivells de gestió pública. Promogut per la Unió Europea, OBEU és una plataforma amb un conjunt complet d’eines per conèixer la comptabilitat de qualsevol ens públic. A més, els usuaris també poden personalitzar el format de les dades de sortida i permet treballar també amb conjunts de dades de transparència financera d’origen múltiple, distribuït i/o heterogenis.

Segons el projecte OBEU, això conduirà a l’establiment d’un ecosistema consistent en aplicacions i serveis basats en dades financeres relacionades amb les administracions públiques i la seva anàlisi accessible a tothom. L’OBEU està pensat per a agències governamentals, periodistes, analistes comptables o ciutadans que volen aprofundir en el seguiment del seu govern. És de lliure accés i gratuït al web http://openbudgets.eu/.

La veritable innovació d’ OpenBudgets.eu és l’esforç per crear eines de fàcil ús per a arribar a explicar les dades del pressupost: l’usuari rep la informació sobre els conceptes bàsics de comptabilitat i pressupostos d’una manera entretinguda i senzilla. Aquesta és la primera vegada que s’ha desenvolupat una plataforma integral i oberta per fer front al cicle de vida del pressupost sencer. L’OBEU està previst que impacti en una àmplia gamma de grups d’interès que poden monitorar les administracions públiques publicant-ne l’anàlisi de les seves dades i permet als ciutadans i organitzacions de col·laborar en la generació d’una administració més transparent.

Publicitat
Publicitat